Evenimentul Zilei > Sport > România – Irlanda de Nord: 1-1. Pe Rădoi îl bântuie demisia: „Voi discuta”
România – Irlanda de Nord: 1-1. Pe Rădoi îl bântuie demisia: „Voi discuta”

România – Irlanda de Nord: 1-1. Pe Rădoi îl bântuie demisia: „Voi discuta”

Selecţionatele de fotbal ale României şi Irlandei de Nord au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), miercuri seara, pe Windsor Park din Belfast, în ultimul său meci din Grupa 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor.

România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022, însă evoluţia a fost una modestă, obţinând un egal chinuit.

Imediat după meci, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat că partida cu Irlanda de Nord a fost una dificilă, aşa cum se aştepta, şi consideră rezultatul de egalitate, 1-1, drept unul echitabil.

„A fost un meci dificil, aşa cum ne aşteptam, prin prisma faptului că Irlanda de Nord dorea să termine cu un aspect pozitiv pentru că nu a avut traseul aşteptat. Cred că e un rezultat echitabil. Şi ei şi-au creat câteva ocazii, dar din momentele statice ale jocului sau ca urmare a greşelilor noastre. Eu consider că e un rezultat echitabil”, a spus Rădoi după meci.

„Ne-am aşteptat ca adversarii să joace acel 5-3-2 destul de compact, însă noi nu am reuşit să speculăm spaţiile libere din zonele laterale. Trebuia să verticalizăm mult mai mult, dar au fost foarte agresivi şi din punctul ăsta de vedere am fost nevoiţi să întârziem posesia”, a adăugat el.

Rădoi a menţionat că şi-ar fi dorit să se joace partida cu Norvegia, câştigată de România la masa verde, cu 3-0, din cauza unui caz de coronavirus în lotul nordicilor: „E greu să discutăm deciziile luate de anumite comisii. Toţi ne-am fi dorit să disputăm partida cu Norvegia, indiferent de rezultatul final pentru că noi aveam de luat o revanşă. Din păcate deciziile au fost luate şi nu putem să le schimbăm”.

Rădoi: „Am în continuare contract cu Federaţia Română de Fotbal”

Selecţionerul a mai spus că intrarea în urna a doua la tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2022 nu garantează că România va încheia grupa pe locul 2. „Nu înseamnă că dacă suntem în urna a doua la tragerea la sorţi sigur vom termina pe 2 în grupă. Putem să cădem cu echipe din urna a treia foarte bune, echipe care poate au retrogradat din urna a doua… Deci noi va trebui să ne concentrăm pe ceea ce putem noi să facem pe principiile pe care le avem”, a explicat Mirel Rădoi.

Cât despre plecarea sa de la națională, Rădoi a spus că are în continuare contract cu Federaţia Română de Fotbal, lăsând să se înţeleagă că şi-ar dori să continue, el precizând însă că va discuta cu conducerea FRF în cazul în care i se va cere demisia.

„Eu am în continuare contract cu Federaţia Română de Fotbal pentru următoarea campanie. Dacă federaţia nu va mai dori să continue cu mine, atunci vom discuta şi vom vedea. Eu niciodată nu am declarat altceva, că plec în altă parte, din punctul meu de vedere totul este clar”, a  mai declarat Rădoi.