Evenimentul Zilei > Justitie > DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI
DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI

DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI

Teroarea a luat sfârșit. DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI și cu care tortura psihic zeci de primari și viceprimari.

DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI. Procurorul Ioan Ulici a închis cauza disjunsă din speța ex-deputatului Mircea Drăghici și a fostului șef CJ Arges Constantin Nicolescu.

Teroarea a luat sfârșit. DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI. DNA a clasat cauza abia la sfârșitul perioadei de 1 an în care instanța a obligat-o s-o finalizeze.

Avocatul  Gheorghe Ionescu spune: „Guvernanții să se gândească și la desființarea DNA, nu doar a SIIJ”

Tortura a luat sfârșit: Direcția Națională Anticorupție a catadicsit să închidă un dosar fabricat în colaborare cu Serviciul Român de Informații tocmai la cinci ani de la deschiderea lui.

Și abia după ce instanța i-a dat termen de un an să-l soluționeze.

Un dosar care l-a făcut pe avocatul căruia i se datorează clasarea să-i îndemne pe guvernanți a reflecta serios la desființarea DNA, scrie luju.ro.

Ne referim la cauza „Consultanța 2”, (cu nr. 237/P/2015), disjunsă din dosarul „Consultanța 1” (nr. 95/P/2011), unde au fost achitați inițial fostul deputat PSD Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu, fost președinte PSD al Consiliului Județean Arges.

Momentan, speța Drăghici-Nicolescu se află în rejudecare la ÎCCJ. Din cauză că sentința a fost pronunțată de către un complet de 3 nespecializat în soluționarea cauzelor de corupție.

Trei dintre inculpați n-au mai apucat să vadă sentința de achitare, murind în timpul procesului.

DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI. Teroarea a luat sfârșit

Ambele  spețe își au originea în rechizitoriul finalizat la 18 noiembrie 2015 de către procurorii Daniela Lupu. Șefa de la vremea respectivă a DNA Pitesti. Și Laurențiu Palaghiea, cu confirmarea adjunctului din acel moment al Secției a II-a de la DNA Central, Paul Silviu Dumitriu.

Pretinse fapte de abuz în serviciu

Noua cauză – formată propriu-zis la 23 noiembrie 2015 – are în vedere, în principal, pretinse fapte de abuz în serviciu privind modalitatea prin care au fost încheiate și implementate mai multe contracte de prestări servicii intre CJ Arges, Primăria Curtea de Arges, Scoala Speciala Valea Mare și SC EPC SRL București.

Revenind: la 21 ianuarie 2021, procurorul Ioan Ulici de la DNA Pitești , fost sef al DNA Baia Mare, a clasat dosarul „Consultanța 2” pe „fapta nu există” și „fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovația prevăzută de lege.

Insistăm asupra datei de 21 ianuarie 2021, întrucât ea este foarte apropiată de termenul de 1 februarie 2021 pe care instanța i l-a impus parchetului anticorupție pentru finalizarea cauzei.

Amintim că la data de 5 februarie 2020, judecătoarea Livia-Maria Mercan, de la Tribunalul Argeș, a admis contestația privind durata excesivă a urmăririi penale înaintată de către unul dintre primarii făcuți suspecți în dosar .

Ne referim la Dumitru Voicu, edilul comunei argeșene Micești, apărat de avocatul Gheorghe Ionescu „John”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE