Evenimentul Zilei > Politica > SRI, PNL. SIE, USR. George Simion acuză manevre politice în Parlament
SRI, PNL. SIE, USR. George Simion acuză manevre politice în Parlament

SRI, PNL. SIE, USR. George Simion acuză manevre politice în Parlament

Copreşedintele AUR George Simion acuză că PNL şi USR şi-au împărţit sferele de influenţă cu privire la comisiile parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii şi a Serviciului de Informaţii Externe.

SRI, PNL. SIE, USR. În emisiunea moderată de Mihai Gâdea, George Simion a divulgat ce s-a întâmplat marți în Parlament. Se pare că negocierile s-ar fi dus mult după lăsarea serii, dar la final părţile au fost mulţumite.

SRI, PNL. SIE, USR. Dezvăluirea lui George Simion

„Ieri au negociat funcțiile de prefect. Azi au negociat comisiile SRI şi SIE. Asta vă zic din interiorul Parlamentul că am stat până seara târziu. SRI a luat-o PNL, SIE a luat-o USR. Comisii parlamentare… E împărțirea ciolanului începută pe 21 decembrie şi continuată o lună.

Fiecare e interesat de ce funcții ia, ca să își mulțumească tabăra din partid. Fiecare este interesat de propriul hobby… Unii cu schiurile (n.r. – referire la Klaus Iohannis), alții cu steagurile și cu cetățeniile. Fiecare are propria agendă”, a spus unul dintre liderii AUR.

Dacă popularitatea lui Simion creşte odată cu apariţiile din ce în ce mai dese la tv, nu la fel de bine merg lucrurile în AUR. În interiorul formaţiunii se duce un război rece pentru întâietate.

Simion şi Diana Şoşoacă, fiecare cu protestul său

Cel puţin asta se poate deduce dacă sunt analizate ultimele acţiuni în care au fost implicaţi George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă. Incendiul de la Matei Balş a arăta că fiecare a protestat separat, deşi mesajele antisistem au fost oarecum similare.

Chiar vineri, în ziua incendiului, Șoșoacă a a mers la pavilionul ars pentru explicații, dar nu a fost lăsată să intre. A fost oprită de forțele de ordine. Ulterior, ea a încercat să intre şi la Ministerul Afacerilor Interne, dar fără succes.

Simion a organizat sâmbătă un miting la care a solicitat mai ales demisia lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii. Când a fost întrebată de ce nu a fost prezentă acolo, Diana Şoşoacă a explicat că a avut probleme legate de copiii ei.

Voiculescu nu şi-a dat demisia, aşa cum i-a cerut Simion

Duminică, copreședintele AUR a mers la Ministerul Sănătății pentru a-i cere demisia lui Vlad Voiculescu. În cele din urmă, ministrul l-a primit în cadrul unei discuţii de o oră.

La protestul de duminică, Eugen Simion a fost însoțit de 7 parlamentari AUR. Totuşi, printre ei nu a fost şi Diana Șoșoacă.

Senatoarea a venit și ea duminică, la Ministerul Sănătății, dar după ce colegii ei plecaseră. Însoțită de câțiva protestatari, avocata a încercat să intre în instituția condusă de Vlad Voiculescu.

„Sunt unii și alții puși să bage strâmbe. Se încearcă dezbinarea noastră. Cei care nu se simt prea bine în coaliția de guvernare vor să-și asigure un spate mai mare.

Dar cine este trădător mai bine să plece acum decât atunci când AUR va conduce România”, a spus Simion la România TV.

Sinteza Zilei