Evenimentul Zilei > Actualitate > Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost demis. În locul lui a fost pus Laurențiu Gabriel Trușcă
Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost demis. În locul lui a fost pus Laurențiu Gabriel Trușcă

Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost demis. În locul lui a fost pus Laurențiu Gabriel Trușcă

Schimbare importantă la nivelul conducerii Metrorex. pentru că pe ordinea de zi a ședinței CA este prevăzută și demiterea directorului general.

Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, a fost demis, astăzi, din funcție în ședința Consiliului de Administrație din funcția pe care o deține din luna martie a acestui an.

Noul director este Laurențiu Gabriel Trușcă.

Ștefan Paraschiv fusese numit în funcție, în primăvară, de fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă

Revocarea din funcție a directorului general provizoriu a fost prevăzută pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație, la fel ca și alegerea unui director general provizoriu cu un mandat de patru luni și posibilitatea prelungirii până la 6 luni.

Ștefan Paraschiv a fost numit în funcție de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, la  data de 9 martie 2021.

Paraschiv a intrat în conflict cu președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi. Cea mai mediatizată acțiune a fost dărâmarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou, unde directorul Metrorex s-a ajutat de o rangă pentru a forța intrarea într-un magazin.

Foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Ce se precizează la punctul 5 al ordinii de zi a ședinței Consiliului de Administrație

„Revocarea din funcția de director general provizoriu a dlui Ștefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum și mandatarea președintelui Consiliului de Administrație pentru semnarea contractului de mandat”, se precizează la punctul 5 al ordinii de zi a ședinței CA.