Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce reguli trebuie să respecte pasagerii când merg cu metroul. Metrorex a impus noi norme de funcționare
Ce reguli trebuie să respecte pasagerii când merg cu metroul. Metrorex a impus noi norme de funcționare

Ce reguli trebuie să respecte pasagerii când merg cu metroul. Metrorex a impus noi norme de funcționare

Metrorex va implementa noi reguli pentru siguranța pasagerilor. Măsurile vor ajuta la evitarea aglomerației de pe peron și siguranței personalului. Se vor adăuga trenuri suplimentare!

Metrorex vine cu măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Prefecturii Capitalei.

Una dintre măsuri va fi pentru siguranța angajaților, redistribuirea personalului de pază în staţiile aglomerate ( centrul Bucureştiului), în intervalele orare 07:00-10:00 şi 16:00-19:00.

Trenuri suplimentare în capitală

Responsabilii Metrorex vor adăuga trenuri suplimentare la orele aglomerate pentru a respecta distanțarea socială. Sosirea metroului se va face alternativ pentru a evita aglomerația din centrul capitalei.

Planul de măsuri al Metrorex SA pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 a fost prezentat şi discutat, miercuri, la Prefectura Capitalei.,potrivit Agerpress.

Ca urmare a controalelor efectuate pe unele magistrale ale metroului bucureştean, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a obligat Metrorex să adauge o serie de măsuri pentru evitarea aglomerării atât în staţii, cât şi în metrouri. Alături de acţiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curăţenie, Planul de măsuri privind acţiunile imediate în vederea protecţiei cetăţenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locaţiile Metrorex SA cuprinde 20 de propuneri agreate de prefectul Capitalei.

Metrorex

Prefectul a mai declarat că a văzut o aglomerație foarte mare la orele în care populația iese de la muncă sau dimineața și a transmis că trebuie impuse măsuri, chiar dacă oamenii vor fi nevoiți să aștepte metroul următor și să întârzie câteva minute.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenţi ai Poliţiei Metrou, am găsit staţii şi trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înţeleg necesitatea de a ajunge la destinaţii la anumite ore, însă trebuie conştientizat caracterul special al situaţiei în care ne aflăm şi, astfel, să găsim împreună soluţii pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanţii Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii, iar pe dumneavoastră, stimaţi călători, vă rog să respectaţi îndrumările speciale de călătorie transmise în staţii, chiar dacă va trebui să aşteptaţi următorul metrou”, a subliniat prefectul municipiului Bucureşti.

După analizarea celor discutate miercuri la sediul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti se vor lua noi măsuri de urgență.