Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri explozive din Timișoara. Interlop șantajat ca să execute un jurnalist incomod
Dezvăluiri explozive din Timișoara. Interlop șantajat ca să execute un jurnalist incomod

Dezvăluiri explozive din Timișoara. Interlop șantajat ca să execute un jurnalist incomod

Acuzații grave la adresa unui fost oficial al Primăriei din Timișoara, venite din partea unui Interlop local. Acesta din urmă susține că ar fi fost șantajat ca să asasineze un jurnalist.

Un interlop din Caraș Severin, Vasile Alin Crețu, susține că ar fi fost șantajat de Ioan Nașleu, fost director al piețelor din Timișoara. Acesta acuză că i s-a cerut asasinarea jurnalistului Dragoș Boța, ale cărui investigații prezentau pe larg ilegalitățile din vestul țării. Astfel, Dragoș Boța a devenit incomod pentru rețelele de crimă organizată care au pus stăpânire pe mai multe zone din Banat.

„Am fost oprit în trafic cu răngile, am fost acum ceva timp cu un pistol, au intrat, sunt filmări în sensul ăsta. Să îl lichidez de Dragoș de la Timișoara. Pe Boța. Am avut discuția între Ionuț Naslău și avocata Camelia Țăranu. Am fost la ea, la Timișoara. În birou la ea. Eu am avut aici o altercație, tot nu m-au lăsat în pace, tot m-au tachinat, am ieșit, l-am bătut pe unul și acum mă judec.

Și Ioan Naslău mi-a propus să îl lichidez pe Dragoș, e confirmat, și el mă scapă pe mine de procesul ăsta, că vorbește cu Bebe Pasăre, vicele de aici. Nu îmi e rușine și o să arăt tot. Conversație, cum mă pune să îl omor pe ăla ca să retragă plângerea de aici…” a declarat Vasile Alin Crețu la Antena 3.

Ionuț Naslău, îngrijorat de dezvăluirile privind relațiile cu lumea interlopă

Jurnalistul Dragoș Boța, Pressalert, a comentat despre această situație, precizând că fostul director al Piețelor din Timișoara ar fi făcut orice pentru a-l împiedica să vorbească despre relațiile cu crima organizată.

„Trebuie să spun că, până în acest moment, nu știam absolut nimic despre această chestiune. Cert este că Ioan Naslău a făcut tot ce a putut ca să mă oprească să dezvălui legăturile sale cu gruparea de crimă organizată condusă de Lucian Boncu, cel care a ordonat asasinarea mea și a fugit în Italia.

Vă reamintesc că, în momentul în care DIICOT a cerut arestarea sa pentru că fusese trimis în judecată pentru acel plan de asasinat, Ioan Naslău este cel care m-a șantajat și pe mine și pe soția mea iar acele imagini sunt relevante în încercarea disperată de a opri investigațiile pe care le făceam și ceea ce scria presa despre abuzurile incredibile comise când era la piețe”, a relatat jurnalistul.

Un jurnalist care a avut probleme cu interlopii

Dezvăluirile jurnalistullui Dragoș Boța

Potrivit spuselor sale, Ioan Naslău este acuzat de șantaj și se află sub control judiciar. Dragoș Boța a precizat că este foarte important de stabilit când a avut discuția la care face referire interlopul care susține că i s-a cerut să-l omoare.

„Foarte important de văzut când a avut loc discuția cu acest om care a declarat că a fost căutat și susține că a fost șantajat ca să mă omoare. O informație este certă. Camelia Țăranu este, într-adevăr, avocata lui Ioan Naslău, cea care l-a reprezentat în acest dosar de șantaj, și cert mai este un lucru, și o spun în premieră.

După ce Ioan Naslău a fost ridicat din frontieră, de la aeroportul Otopeni, când se pregătea să plece din țară în Statele Unite, a fost ridicat și adus la Timișoara în dosarul de șantaj, i-au fost ridicate telefoanele, i-au fost percheziționate în baza unui mandat emis de judecător.

Iar acolo a existat o discuție post-momentul în care el făcuse acel șantaj cu liderul interlop Lucian Boncu, cel despre care spunea că nu mai au nici o legătură, vorbim de o discuție de WhatsApp de anul acesta, din februarie, în care Ioan Naslău cerea imagini cu soția mea sau cu mine. Acolo, liderul interlop Lucian Boncu îi spunea lui Naslău că rămân prieteni și îl apreciază pentru tot ce au făcut”, a povestit și jurnalistul Dragoș Boța.

Interlopul care a comandat asasinarea jurnalistului reținut în Italia

Zilele trecute, unul din capii lumii interlope din Timișoara a fost reținut în Italia, unde se ascundea, fiind acuzat că a comandat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța. Este vorba despre Lucian Boncu. El a fost reținuți marți, 1 iunie, de carabinieri în localitatea Latina de lângă Roma, unde fugise de sub nasul polițiștilor români.

În dosarul DIICOT în care interlopul bănățean Lucian Boncu a fost trimis în judecată pentru că a ordonat asasinarea jurnalistului apar o serie de informații explozive. Boncu apare într-o înregistrare făcută de DIICOT, în 28 iunie 2019, în apartamentul său, discutând cu „cârtița” sa din Poliția Timiș, Dragan Ilin, și cu prietena acestuia:

„Vrei să-ți zic ceva? Io, dacă io… vă zic personal. Dacă nu era poliția și legea așa să fie, eu cel puțin trei – patru morți aveam până acum, io. Pe Boța îl omoram sigur, pe Taloș îl omoram sigur, deja sunt doi morți. Nu că îl băteam, îl omoram și crede-mă că veneam și beam bere. N-am scupule, în viața mea n-am avut scupule față de…”