Evenimentul Zilei > Justitie > Capul lumii interlope din Timișoara, Lucian Boncu, a fost prins în Italia în timp ce își depunea actele de rezidență
Capul lumii interlope din Timișoara, Lucian Boncu, a fost prins în Italia în timp ce își depunea actele de rezidență

Capul lumii interlope din Timișoara, Lucian Boncu, a fost prins în Italia în timp ce își depunea actele de rezidență

Lucian Boncu, considerat a fi cap al lumii interlope din Timișoara, a fost reținut în sudul Italiei, după ce a fugit de sub supravegherea agenților de Poliție din România.
Interlopul timișorean Lucian Boncu a fost prins în Italia, după ce autoritățile l-au dat în urmărire internațională. Bărbatul care a ordonat uciderea jurnalistului Dragoș Boța a dispărut din atenția oamenilor legii pe 28 mai, invocând faptul că este apelat pe telefonul mobil și trebuie să răspundă.
Lucian Boncu, liderul unei grupări interlope din Timișoara, a fost reținut de autorități în sudul Italiei. Potrivit ultimelor informații, Lucian Boncu ar urma, probabil, să fie prezentat în fața magistraților pentru a se confirma mandatul european de arestare, după care va fi extrădat în România, potrivit Antena3.

Cum a dispărut Boncu

Supranumit „stăpânul Timişoarei”, Lucian Boncu a fugit de sub supravegherea oamenilor legii, după ce a invocat faptul că a fost apelat pe telefonul mobil și trebuie să răspundă. Evenimentul a avut loc după ce Boncu a aflat că procurorii DIICOT au solicitat arestarea preventivă a acestuia, pe seama acuzațiilor înaintate în dosarul penal care a fost deschis după ce Boncu a ordonat uciderea jurnalistului Dragoș Boța.

„Boncu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de determinare a săvârșirii infracțiunii de omor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Pe pistolul care a fost recuperat de polițiștii de la Crimă Organizată și care a fost dat celor care au fost trimiși să-l găsească pe jurnalist a fost descoperit inclusiv ADN-ul lui Lucian Boncu pe trăgaciul armei”, au arătat autoritățile în cazul dosarului penal deschis pe numele liderului interlop.

Boncu e certat de ani de zile cu legea

Lucian Boncu e certat de mai mult timp cu legea. El a fost condamnat la 12 ani de închisoare într-un dosar pentru trafic de droguri. Decizia magistraților nu este, însă, definitivă.

Interlopul a mai curmat viața unei femei în anul 2019, în luna februarie, ca urmare a unui accident rutier ce a avut loc pe strada Muncitorilor, în dreptul imobilului cu numărul 51, din Giroc. Conform anchetelor demarate de oamenii legii, Lucian Boncu, aflat la volanul autoturismului, a dat cu spatele și a lovit în plin femeia în vârstă de 70 de ani.Lucian Boncu este prietenul de chefuri al lui Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Nicolae Robu și a fost implicat în mai multe răfuieli dintre interlopi.