Evenimentul ZileiActualitateTraficanți de droguri reținuți în Botoșani. Poliția a făcut mai multe percheziții

Traficanți de droguri reținuți în Botoșani. Poliția a făcut mai multe percheziții

Traficanți de droguri reținuți în Botoșani. Poliția a făcut mai multe percheziții
Un număr de patru persoane, suspecte că aduceau în țară și comercializau, ilegal, droguri, au fost reținute de polițiștii din Botoșani în timpul unei operațiuni.

Mai multe percheziții au avut loc în locații din Botoșani și Iași. Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, este vorba de o anchetă privind trafic de droguri.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în judeţele Botoşani şi Iaşi, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Acestea sunt suspectate că se ocupau cu vânzarea produselor care au efecte psihoactive, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani.

Operațiunile poliției au avut loc pe parcursul a două zile, marți și miercuri.

Cum operau traficanții din Botoșani

Potrivit sursei citate, ancheta a vizat patru persoane care cumpărau droguri din străinătate, le aduceau în ţară prin intermediul unor firme de coletărie şi, mai apoi, le valorificau pe piaţa internă.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu luna ianuarie 2021, doi bărbaţi, sprijiniţi de două femei, ar fi desfăşurat activităţi de procurare şi vânzare de droguri de risc şi substanţe psihoactive, fără drept. Drogurile şi substanţele psihoactive ar fi fost cumpărate din străinătate, iar, după ce ar fi fost introduse în ţară, ar fi fost preluate prin persoane interpuse şi ridicate de la firme de coletărie”, se precizează în comunicatul IPJ Botoşani.

Ce au descoperit polițiștii la percheziții

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat şase telefoane mobile, substanţe vegetale, susceptibile de a fi cannabis, substanţe psihoactive, bani, două laptopuri şi trei cântare de precizie.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani şi cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului DIICOT, au executat două acţiuni de prindere în flagrant delict, în municipiul Botoşani şi, respectiv, în judeţul Suceava.

Faţă de cele patru persoane, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Botoşani, cu propunerea de arestare preventivă.


Accesează: