Evenimentul Zilei > Actualitate > Omul de casă al temutului interlop Mararu e polițist local și are o avere uriașă. Ultima achiziție: o vilă de lux
Omul de casă al temutului interlop Mararu e polițist local și are o avere uriașă. Ultima achiziție: o vilă de lux

Omul de casă al temutului interlop Mararu e polițist local și are o avere uriașă. Ultima achiziție: o vilă de lux

Poate cel mai bogat polițist local din România se numește Costică Fodor și are o avere de invidiat. A fost omul de casă al unui celebru interlop, Bogdan Mararu. Recent, el a devenit proprietarul unei vile de lux, care se adaugă altor proprietăți pe care le deține.

Numai puțin de opt propietăți are un polițist local, numai în acte, fost om de casă și administrator al unei săli de jocuri din centrul oraşului Târgu Neamț, ce a aparţinut, până anul trecut, celebrului interlop Bogdan Mararu.

În plus, polițistul local, Costică Fodor (foto), cu un salariu de 3.000 de lei pe lună, declară, sub semnătură, că a vândut, în anul 2020, trei mașini și o motocicletă.

Celebrul interlop Bogdan Mararu, la care a lucrat polițistul local, a fost condamnat, alături de fratele său, Răzvan, pentru o instigare la acte de tip terorist și tentativă de omor după ce, în toamna anului 2012, a angajat un asasin plătit, din Republica Moldova, Vitalie Proca, ca să omoare un rival, Ioan Mironescu. Asasinul l-a confundat pe rival cu un bucureștean din cartierul Vitan.

Omul de casă al temutului interlop Mararu e polițist local

Polițistul local Costică Fodor s-a angajat la Primăria Târgu Neamț, în anul 2019, după ce a fost angajat al clubului administrat de familia Mararu. Lucra acolo ca „om bun la toate”, au dezvăluit, pentru evz, surse locale.

În mod ciudat, el a început să acumuleze o adevărată avere.

Pe ultima declarație de avere se arată că a cumpărat, din anul 2018 și până în prezent, nu mai puțin de șase terenuri intravilane, în orașul Târgu Neamț și în localitatea Vânători, județul Neamț.

În plus, și-ar fi construit o casă, tot în localitatea Vânători, dar a și cumpărat o casă în localitatea Boiștea, comuna Petricani.

Vezi declarația de avere AICI

Această din urmă „gospodărie” avea să scoată la iveală un adevărat malaxor al modului în care polițistul local a pus mâna pe propietăți.

Practic, este vorba despre o vilă de lux în posesia căreia a intrat după ce o firmă de executare silită a scos-o la licitație.

„Șmecheria” este că, despre această tranzacție, primarul din Petricani a aflat ultimul, atunci când polițistul, în calitate de cumpărător, a cerut certificat de atestare fiscală pentru validarea contractului de vânzare-cumpărare.

Or, primăria avea de recuperat datoriile de la cel executat silit, fiind la masa credală.

„Suntem în proces cu lichidatorul. Ne datorează vreo 2,5 miliarde (lei vechi n.a.). Acum am auzit că a vândut imobilul. Nu știu ce șanse mai avem să le recuperăm”, a declarat, pentru evz.ro, primarul Ticușor Vasiliu (foto).

Nevasta, angajată la partenerul interlopilor

Coincidență sau nu, soția polițistului local lucrează la o firmă de excutare silită, care aparține unui cetățean turc, partener de faceri cu familia Mararu.

Primarul Ticuşor Vasiliu spune că vila pe care a pus mâna polițistul local a fost cumpărată cu circa 60.000 de lei.

Valoarea reală, însă, a imobilului omului de afaceri executat silit este de cel puţin 500.000 lei.

Vila a fost cumpărată cu 10 la sută din prețul real

„Anul trecut, în luna noiembrie, a venit la noi la primărie persoana care a cumpărat casa, chiar nu cred că a avut loc vreo licitație și ne-a cerut certificatul de atestare fiscală. A venit la noi după aşa zisa licitaţie. Noi am refuzat. Numele persoanei este Fodor Costică. Ulterior am aflat că lucrează la Poliţia Locală Târgu Neamţ. Pe scurt povestea este așa: firma dânsului ( a omului de afaceri n.a.) a intrat în insolvenţă şi lichidatorul a scos casa la vânzare, dar fără să ne anunţe şi pe noi. Mai ales că noi suntem înscrişi la masa credală cu datoria dânsului de la primărie din taxe şi impozite de peste două miliarde de lei vechi”, a declarat primarul.

Dspre acest caza relatat și presa locală. Vila pe care a pus mâna polițistul local și despre care primarul a aflat că, deja, ar fi vândut-o, a aparținut unui om de afaceri, Valentin Mitocaru, din satul Boiștea.

Acesta are o firmă, SC Causervice SRL, care a intrat în insolvenţă din cauza incapacităţii de plată. Numai la bugetul local al comunei Petricani s-a adunat o datorie considerabilă, instituţia devenind unul dintre principalii creditori la masa credală.

Procesul de lichidare a societăţii a început în 2011. În timp  s-au scos la vânzare mai multe bunuri, printre care casa în suprafaţă de 551 de mp cu  teren de 767 mp. Ultimul preț de pornire la licitație pentru imobil a fost de 59.985,60 lei, fără TVA.

Lichidatorul judiciar INSOLVEUROPE SPRL, din Piatra Neamţ, reprezentată de Petruț Manolache, a primit o ofertă aparent surprinzătoare, de la o persoană din Târgu Neamț, recent angajat ca polițist local, care a reușit să fie la curent cu toate termenele și să cumpere casa, bunurile din ea, mobilier, birotică, un AUDI A6, la frumosul preț de 61.911,14 lei.

Primăria Petricani s-a sesizat în momentul în care lichidatorul a cerut certificat de atestare fiscală pentru validarea contractului de vânzare-cumpărare., a scris mesagerulneamt.ro.