„Respinge, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de contestatorul-condamnat Măraru Bogdan-Anton împotriva deciziei penale nr.353/7.03.2017, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

În martie 2017, fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost condamnaţi definitiv la 11 ani și 3 luni, respectiv 8ani și 3 luni de închisoare cu executare, în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan. Ci doi au fost obligaţi de instanţă să achite daune morale de 300.000 de euro şi despăgubiri materiale de 53.000 lei.

În aprilie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis pedepse mai mari, de 15 şi 12 ani de închisoare, hotărârea fiind atacată.

Anchetatorii arătau că fraţii Mararu, în perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intenţie pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părţii vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din Bucureşti, folosind două arme militare- pistolul-mitralieră, calibrul 5,45×39 mm, tip AK 74 şi pistolul Makarov (9×18 mm). Totodată, arătau procurorii, cei doi fraţi au susţinut activitatea infracţională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale şi a informaţiilor necesare săvârşirii infracţiunilor.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetăţean moldovean, l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.