Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal de proporții după ce Timișoara a intrat în carantină
Scandal de proporții după ce Timișoara a intrat în carantină

Scandal de proporții după ce Timișoara a intrat în carantină

Intrarea în carantină a municipiului Timișoara a iscat un mare scandal între primarul Dominic Fritz și Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Un mare scandal a izbucnit între primarul Dominic Fritz și Alin Nica, președintele CJ Timiș, după ce Timișoara a intrat în carantină.

Afirmaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, potrivit căreia decizia privind intrarea în carantină a Timişoarei înseamnă că „a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia municipiului” reprezintă „o palmă pentru fiecare medic epuizat în ATI”, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, primarul Dominic Fritz.

„Cred că această caracterizare, cum că această soluţie de carantinare ar fi cea a minimului efort, este o palmă pentru fiecare medic epuizat în ATI, pentru fiecare asistentă medicală care, de luni întregi, nu mai ştie când poate să-şi vadă copiii, este o palmă pentru toţi cei care vor face eforturi uriaşe în următoarele săptămâni să-şi susţină afacerile. Să fiu sincer, nu face cinste seriozităţii cu care au fost purtate discuţiile în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia a fost luată cu 30 de voturi din 40, ceea ce arată că există un consens larg că nu erau alte variante. Îmi pare foarte rău că unii aleg să încerce să profite politic din această situaţie”, a afirmat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Scandal între Dominic Fritz și Alin Nica după ce Timișoara a intrat în carantină

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că măsurile luate au fost necesare pentru limitarea răspândirii pandemiei.

„Se poate adăuga (…) partea de vaccinare suplimentară. Acest lucru se va face, s-a discutat pentru creşterea capacităţii de vaccinare. Măsurile care se iau acum sunt necesare, nu avem ce face altceva. Chiar dacă se luau câteva măsuri înainte, pe plan local, de exemplu pe durata weekend-ului, erau măsuri care puteau să prelungească starea, dar trebuiau luate măsuri care să limiteze cât de mult posibil mobilitatea, mişcarea şi contactul între oameni. Cred că aceste măsuri trebuiau luate în acest moment. Soluţia suplimentară cu vaccinarea în plus este un alt aspect, foarte necesar să meargă în paralel”, a detaliat Raed Arafat.