Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Robu, nou atac la Dominic Fritz: Ați crezut că veți scăpa de DNA. Ați rămas primar fără portofoliu
Nicolae Robu, nou atac la Dominic Fritz: Ați crezut că veți scăpa de DNA. Ați rămas primar fără portofoliu

Nicolae Robu, nou atac la Dominic Fritz: Ați crezut că veți scăpa de DNA. Ați rămas primar fără portofoliu

Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei, a lansat un nou atac la adresa actualului edil. Robu îl acuză pe Dominic Fritz că în speranța de a fenta un dosar DNA, a rămas primar fără portofoliu.

 Nicolae Robu, atac la Dominic Fritz! Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a făcut un obicei dintr-o serie de atacuri lansate periodic la adresa edilului în funcție, Dominic Fritz. Fostul edil susține că neamțul și-ar fi delegat semnăturile „crezând că va scăpa de DNA”. În acest fel a rămas singurul „primar fără portofoliu” din România, consideră Nicolae Robu, potrivit Digi 24.

„Domnule Fritz, <<cazul Fritz>> va fi cel mai <<gras>> caz al DNA de mulți ani încoace!”

„Crezând că veți scăpa de DNA, ați delegat semnăturile și ați rămas Primar fără portofoliu-unic în România. Dar dvs. ați delegat ceva ce de fapt nu aveați, domnule! Dvs. nu aveați drept de semnătură nicio clipă, pentru că mandatul dv este nul de drept din start! Domnule Fritz, `cazul Fritz` va fi cel mai `gras` caz al DNA de mulți ani încoace!”,a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Totodată, fostul edil îl acuză pe Fritz că a mințit încă din prima zi de mandat și că „vrea să prăduiască” banii timișorenilor cu ajutorul ONG-urilor care l-au sprijinit. Robu susține despre membrul USR că ar scos la licitație „total incorect” un contract în valoare de peste 1 milion de lei.

Nicolae Robu: Mințiți continuu din prima zi de mandat!

„Ați mințit în dosarul de alegeri, ați mințit în dosarul de la jurământ. Mințiți continuu din prima zi de mandat! Ce vreți să faceți cu banii timișorenilor, domnule? Eu știu din surse interne USR+PLUS, mai bine zis PLUS, pt. că s-au săturat de dv și oameni care au crezut că sunteți altceva! Iată ce vreți: vreți să-i prăduiți prin ONG-urile care v-au sprijinit și alte structuri clientelare!”, a adăugat Robu.

De asemenea, fostul edil i-a cerut din nou actualului primar să facă dovada că are domiciliul în Timişoara, întrucât „nu poate fi mai presus de lege în ţara aceasta, numai pentru că nu-i este cetăţean”.

„Nu poate fi mai presus de lege în ţara aceasta, numai pentru că nu-i este cetăţean”

„Ia prezentați dvs. dovada că aveți domiciliul în Timișoara! E simplu: fotocopii după paginile din cartea de identitate și din pașaport, ambele eliberate de autoritățile germane, în care este înscris domiciliul! Pentru că nu puteți fi dumneavoastră mai presus de lege în țara asta, numai pentru că nu-i sunteți cetățean!

Așa cum dacă, de exemplu, dl Toma, Primarul Girocului, și-ar pierde de drept mandatul-atenție: unul corect obținut în cazul său!- în clipa în care n-ar avea domiciliul în Giroc, ci, de exemplu, la 100 m de Giroc, în Timișoara, tot așa și mandatul dv este pierdut de imediat de după jurământ, pt că aveți domiciliul în Germania!”, a mai adăugat fostul primar al Timișoarei.

Nicolae Robu nu este  la rândul său străin de DNA. În 2019 a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți inculpați, într-un dosar privind casele naționalizate. Fostul edil a fost acuzat de procurori de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în formă continuată. Potrivit Ziua de Vest, Robu ar fi fost protejat de DNA pentru a putea candida la alegerile locale din 2020.