Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Robu n-a plecat cu mâinile goale din Primăria Timișoara. A luat ce nu voia nimeni
Nicolae Robu n-a plecat cu mâinile goale din Primăria Timișoara. A luat ce nu voia nimeni

Nicolae Robu n-a plecat cu mâinile goale din Primăria Timișoara. A luat ce nu voia nimeni

Nicolae Robu a plecat cu un „cadou” din fruntea Primăriei Timișoara. Unul nedorit, ce e drept, fostul edil fiind diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a anunţat că a trecut cu bine peste o infecţie cu virusul SARS CoV-2. Virusul l-a contractat în ultimele zile de mandat de primar.

Nicolae Robu a urmat tratamentul la domiciliu, nefiind nevoie să fie internat. „N-am ajuns bine liber de responsabilităţi publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziţii -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exerciţiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulţime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu ştiu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :))”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu a avut COVID
Nicolae Robu a plecat din Primăria Timișoara infectat cu SARS-CoV-2

Problemele pentru Nicolae Robu au început pe 3 noiembrie, când acesta a început să tușească sec. În ziua următoare şi-a ţinut cursul online la Universitatea Politehnica din Timișoara, însă în cursul zilei starea i s-a înrăutăţit, iar din precauţie s-a izolat cu soţia la domiciliu.

”Ei, marţi, în 03.11, seara, am început să tuşesc sec. Miercuri dimineaţa, mi-am ţinut cursul la UPT -online- şi până la prânz am fost ok. Apoi, am tuşit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă şi, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deşi eu ff rar am răcit-, din precauţie, m-am autoizolat, atât eu, cât şi soţia, care n-a avut nici cea mai mică problemă. Zilele următoare făcând şi febră şi tuşind rău, am luat legătura cu medicul de familie şi apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător şi… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută şi febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun”, a mai scris Robu.

Nicolae Robu, tratat acasă

Fostul primar al Timișoarei a urmat tratamentul la domiciliu şi a ţinut să mulţumească medicilor care l-au îngrijit.

”Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soţia, care, evident, s-a contaminat şi ea, a fost permanent asimptomatică şi a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost uşor, nu ne-a fost uşor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieşit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauţie sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieşi începând de astăzi. Mulţumesc din suflet Managerului Spitalului Victor Babeş, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu şi, desigur, excepţionalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pentru tratamentul prescris şi grija purtată. Graţie lor şi Celui de Sus, am trecut cu bine şi peste această încercare deloc uşoară”, a transmis fostul primar.

Care sunt concluziile lui Nicolae Robu după ce s-a infectat la Primăria Timișoara

Nicolae Robu le-a transmis celor care îl urmăresc concluziile sale după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

”Concluzie: AVEŢI GRIJĂ DE DV! Chiar nu e de joacă! Nu luaţi în seamă aberaţiile cum că COVID19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorităţi, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înşine şi la semenii noştri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectaţi asimptomatic şi că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacţionăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i! Mergem înainte!”, a mai scris Nicolae Robu.
Nicolae Robu a predat mandatul de primar al municipiului Timisoara, lui Dominic Fritz, în data de 30 octombrie. Robu este acum cadru didactic la Universitatea Politehnica din Timişoara.