Evenimentul Zilei > Sport > Dennis Man, noul pariu al echipei naționale. Care e secretul mijlocașului de la FCSB
Dennis Man, noul pariu al echipei naționale. Care e secretul mijlocașului de la FCSB

Dennis Man, noul pariu al echipei naționale. Care e secretul mijlocașului de la FCSB

Fostul antrenor al lui Dennis Man crede că atacantul va avea un rol determinant în fotbalul românesc cât de curând.

Unul dintre jucătorii cu mare potențial din Liga I este atacantul formației FCSB, Dennis Man. La 22 de ani, fotbalistul „roș-albaștrilor” așteaptă un transfer important într-un campionat cu pretenții. Și finanțatorul Gigi Becali speră să dea lovitura odată cu vânzarea lui Man și să se redreseze financiar, după ce în ultimii ani, FCSB nu a mai adus atât de mulți bani ca în trecut.

Roland Nagy este antrenorul care l-a promovat pe Man la UTA, atunci când jucătorul avea doar 17 ani. Tehnicianul a vorbit despre fostul său elev că va ajunge cât de curând liderul echipei naționale a României.

„Eu îl urmăresc cu drag pe Dennis, nu e nicio grabă să joace acum la echipa mare. E genul de jucător care e conștient de calitățile sale și nu trădează fotbalul oriunde ar juca. Așa că sunt sigur că dă Dennis aduce un plus mare oriunde ar evolua. Ceea ce am văzut la el până acum, de când l-am antrenat la UTA, meciurile de la naționala de tineret, partidele de la FCSB, momentele în care a făcut diferența… Pot să afirm că în doi ani va fi liderul naționalei mari, indiferent de campionatul în care se va transfera”, a spus Nagy pentru digisport.ro.

„Mulți spuneau că e prematur să se mute în București”

Nagy a remarcat faptul că Man a reușit să se acomodeze în București la o vârstă fragedă. „El poate juca la fel de bine și în spatele vârfului, nu numai în extremă. Și mă bucur că a făcut pasul la FCSB, la o vârstă, 17 ani, în care mulți spuneau că e prematur să se mute în București. Vedeți exemple de fotbaliști tineri care nu reușesc, dar el a reușit, s-a acomodat și i s-a dat încredere necesară.

O contribuție majoră pentru realizările sale o are tatăl lui (n.r. – Cristian Man). E un bun cunoscător al fenomenului, din ce-mi amintesc e fost jucător de Liga a doua (n.r. – atacant la Strungul Arad). El s-a mutat cu Dennis în București încă din 2016, iar pentru dezvoltarea unui copil ajuns într-o etapă esențială a avut un rol imens.”