Alexandru Benga, care a bifat 7 meciuri în acest sezon de Liga 1, s-a arătat contrariat de opinia lui CTP și l-a criticat pe acesta într-un mesaj pe Facebook.

„Și eu sunt vită creștină”

„Atacul odios făcut de CTP la adresa Patriarhului Daniel este știrea zilei. Mă uit și mă minunez câtă ură, venită din străfundul ființei, zace în acest om. Sincer, îl înțeleg și îl compătimesc. Mă gândesc că nu e ușor să trăiești cu atâta venin, furie și ură în tine. Alarmant, strigător la cer chiar, este că CTP este formator de opinie în România, frate. Și încă ceva, și eu sunt vită creștină!”, a scris jucătorul de fotbal al UTA Arad, Alexandru Benga, potrivit RomâniaTV.

Acesta din urmă a comparat interdicțiile de la pelerinajul de Sf. Dimitrie cu cele impuse de autoritățile comuniste în 1989, cu puțin timp înainte de Revoluție.

„Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică, o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Ieșirea necontrolată a lui CTP a fost aspru criticată de diverse personalități ale României. Oameni politici, jurnaliști și nu în ultimul rând de oameni simpli.

Patriarhia a reacționat prin purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu

„Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale „adevărului” pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne) păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză „jurnalistică””, se arată în comunicatul transmis, joi, de Vasile Bănescu.