Deliciu dulce pentru o cină reușită. Tort cu nuci, mascarpone și smochine

Deliciu dulce pentru o cină reușită. Tort cu nuci, mascarpone și smochine Rețetă de tort. Sursă foto: Wikimedia

Un anumit desert îți poate transforma cina într-un eveniment de neratat. Iar tortul cu nuci și mascarpone va face acest lucru posibil. Nucile nu numai că dau aromă prăjiturii, dar uleiurile lor naturale fac ca miezul să fie moale și fraged. Deși acest tort este perfect de bun singur, este completat de fructe de sezon. Rețeta sugerează smochine, deși alte fructe sunt, de asemenea, o variantă. Dacă doriți să le serviți proaspete, pur și simplu tăiați fructele în felii sau în patru.

În schimb, dacă doriți să le transformați într-un compot, tăiați opt smochine în patru. Puneți-le într-o cratiță cu 50 g zahăr brun moale, o lingură de miere, o fâșie de coajă de portocală și două linguri de apă. Se pune cratița pe foc mic și se lasă totul să fiarbă ușor timp de câteva minute sau până când smochinele se înmoaie. Pentru servire, prăjitura se pudrează cu zahăr. Apoi, se taie felii și se servește cu smochine proaspete sau compot și o lingură generoasă de mascarpone.

Rețetă de tort cu nuci, mascarpone și smochine

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face un tort nuci, mascarpone și smochine:

  • 120 g unt nesărat, la temperatura camerei, plus o cantitate suplimentară pentru ungerea formei
  • 1 lingură de pesmet
  • 180 g zahăr pudră, plus o cantitate suplimentară pentru pudrare
  • 3 ouă mari, separate
  • 75 g nuci, mărunțite
  • 75 g alune, măcinate până devin aproape făină
  • 130 g făină simplă
  • ½ linguriță praf de copt
  • sare
  • Coajă rasă fin de la 1 lămâie

Pentru compot:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 8 smochine coapte
  • 50 g zahăr brun moale
  • O lingură de miere
  • 1 bucată de coajă de portocală tăiată mărunt
  • Zahăr pudră
  • Mascarpone, pentru servire

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 180C, se unge cu unt și se tapetează cu pesmet o formă de tort de 20 cm. Într-un bol sau într-un robot de bucătărie, se bat untul și zahărul pudră până se obține o cremă groasă. Într-un alt castron, se bat ușor gălbenușurile de ou, apoi se încorporează puțin câte puțin în cremă, până când totul este bine închegat.

Se amestecă nucile, făina, praful de copt, un vârf de sare și coaja de lămâie în bol. Apoi, bateți cele trei albușuri și încorporați-le și pe acestea în amestec. Introduceți totul în forma pregătită și coaceți timp de 40-45 de minute, până când prăjitura este gătită complet.

Se desface forma, se ridică cu grijă prăjitura și se lasă la răcit. Între timp, se face un compot de smochine. Se taie smochinele în patru și se pun într-o cratiță cu zahărul, coaja de portocală și două linguri de apă. Se pune cratița la foc mic și se lasă să fiarbă ușor timp de câteva minute. Pentru servire, prăjitura se pudrează cu zahăr, apoi se taie felii și se servește cu compotul și o lingură generoasă de mascarpone, conform The Guardian .

Revista presei