Elimină mirosurile neplăcute din casă. Fructul care face minuni

Elimină mirosurile neplăcute din casă. Fructul care face minuni Sursa foto: Aaron Amat | Dreamstime.com

O casă curată aduce multe beneficii organismul și ne oferă un mediu prielnic pentru a ne duce viața de zi cu zi. Toți ne dorim să locuim într-un mediu curat, însă unele mirosuri precum cel de umezeală sau animale de companie pot fi greu de eliminat. Cu ajutorul unor produse banale poți scăpa de ele. Un fruct elimină chiar și mirosul de țigară.

Elimină mirosurile neplăcute cu ajutorul unor produse banele, pe care le are oricine în bucătărie. Cu toții ne dorim o casă curată și frumos parfumată, însă uneori apar și neplăceri. Majoritatea avem tendința să scăpăm de mirosurile urâte cu ajutorul deodorantelor de cameră sau cu lumânări parfumate. Acestea nu sunt cea mai bună opțiune, din cauza substanțelor chimice care pot declanșa alergii sau alte neplăceri. Poți confecționa singur un parfum de cameră natural, cu două produse banele din bucătărie.

Elimină mirosurile neplăcute cu sare și portocale

Portocalele și sarea elimină mirosurile neplăcute

Scăpă de mirosul neplăcut din casă cu portocale și sare. Sursa foto: 137180236 © Alina Mihaela Bratosin | Dreamstime.com

Poți face un deodorant de cameră acasă, cu doar două ingrediente. Umple cojite de portocale tăiate pe jumătate cu sare și elimină mirosurile neplăcute. Dacă vrei ca locuința ta să aibă un parfum anume, poți pune peste sare anumite ierburi, condimente sau uleiuri esențiale.

Este cunoscut faptul că citricele, cum sunt portocalele, lămâile sau grapefruiturile, au mirosuri puternice. Acizii din componența lor neutralizează mirosurile, chiar și pe cele de usturoi, ceapă, legume putrezite sau pește. Cu ajutorul lor poți scăpa chiar și de mirosul de țigară din casă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același timp, sarea este cunoscută pentru calitățile sale de absorbție a apei și umidității. Elimină mirosurile neplăcute din locuința ta folosind sarea gemă sau sarea Epsom. Acestea sunt cele mai eficiente și pot elimina chiar și mirosurile neplăcute din încălțăminte.

Cum poți să îți faci acasă un deodorant de cameră natural

Pentru a-ți crea parfumul de cameră natural, taie o portocală în jumătate și scoate pulpa cu ajutorul unei linguri. Umple coaja cu sare, peste care poți adăuga diferite ierburi precum rozmarin, mentă și cimbru sau câteva picături din uleiul esențial preferat. Dacă nu îți place portocala, poți alege orice alt fruct citric. Schimbă în fiecare săptămână deodorantul pentru a menține casa parfumată.

Cu ajutorul portocalelor poți face și un spray puternic. Amestecă coaja de la 2 -4 portocale într-un borcan de sticlă cu patru căni de alcool. Cojile trebuie să fie complet acoperite cu lichid. Lasă amestecul să stea la macerat timp de o săptămână într-un loc răcoros și întunecat, fără să umbli la el. Când este gata, combină o parte din alcoolul infuzat cu portocale cu o parte apă distilată și elimină mirosurile neplăcute.

Adaugă în acest spray câtva picături de ulei esențial de portocale sau alt fruct citric pentru un parfum mai puternic. În funcție de cât de tare vrei să miroase a citrice în casa ta, adaugă între 10 și 20 de picături de ulei esențial. Pulverizați spray-ul în aer sau peste lenjerie de pat și draperii.

Elimină mirosurile urâte din casă cu citrice. Două parfumuri de cameră naturale

Pomader cu portocale și cuișoare

Idei de design pentru pomader. Sursa foto: 77050272 © Ppy2010ha | Dreamstime.com

Elimină mirosurile neplăcute din casă cu ajutorul cojilor uscate de portocală. Ele se pot usca la soare sau la cuptor timp de câteva ore. Taie-le în bucăți mai mici și încorporează-le în potpuriu. Cojile de la portocală sunt folosite de multe gospodine și pentru a ține dăunătorii departe de plantele din ghiveci.

Un alt mod prin care îți poți parfuma casa în mod natural sunt bilele de pomander. Fă găuri într-o portocală cu ajutorul unei scobitori, iar apoi înfige în ele cuișoare, creând un model. Înfășoară portocala într-o panglică și apoi pune-o într-o pungă de hârtie. Las-o să se usuce timp de câteva zile, până când începe să emane un sunet gol la atingere. Aceste sfere aromatice pot fi plasate și în dulapuri, sertare sau rafturi, potrivit housedigest.com.