Delicii grecești în bucătăria ta. Plăcintă cu feta, o rețetă de încercat vara asta

Delicii grecești în bucătăria ta. Plăcintă cu feta, o rețetă de încercat vara asta Plăcintă grecească. Sursa foto: Instagram/ mumsfoodies

Rețeta de plăcintă grecească cu brânză feta este o opțiune delicioasă pentru această vară, iar savoarea sa răcoritoare vă va încânta papilele gustative și vă va face să doriți să o savurați din nou și din nou.

Pregătirea acestui preparat este simplă și nu va necesita prea mult efort.

Ingrediente plăcintă grecească

  • un pachet de aluat filo (aproximativ 450g)
  • 275g iaurt grecesc
  • 150ml lapte
  • patru ouă
  • 200g brânză feta sfărâmată
  • 150g brânză mozzarella rasă
  • unu sau doi dovlecei medii
  • o legătură de ceapă verde
  • trei – cinci caței de usturoi
  • un sfert de cană cu ulei de măsline
  • mărar
  • sare și piper
  • semințe de susan (alb și negru) pentru topping.
Brânză feta

Brânză feta. Sursa foto: Pixabay

Mod de preparare rețetă

  1. Începeți prin a tăia aluatul filo cu foarfeca sau rupându-l în bucăți mici, în timp ce este încă pliat din pachet.
  2. Răsfirați cu grijă bucățile de aluat pentru a le separa și lăsați-le deoparte.
  3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a fi gata pentru coacere.
  4. Ungeți cu atenție tava și așezați hârtie de copt în interior.
  5. Pregătiți ingredientele pentru umplere: zdrobiți usturoiul și amestecați-l cu uleiul de măsline, sfărâmați bine brânza feta.
  6. Dați dovlecelul pe răzătoare și stoarceți lichidul în chiuvetă.
  7. Tăiați mărarul și ceapa verde pentru a adăuga o notă proaspătă și aromată umpluturii.
  8. Într-un bol mare, amestecați iaurtul, laptele și ouăle până când compoziția devine omogenă.
Ingrediente

Ingrediente. Sursa foto: Gary Perkin | Dreamstime.com

  1. Adăugați toate celelalte ingrediente, cu excepția aluatului filo, și amestecați bine.
  2. Adăugați aluatul filo în trei etape, amestecând foarte bine după fiecare adăugare.
  3. Este posibil să vi se pară că nu este suficient lichid, însă nu trebuie să adăugați nimic. Continuați doar să amestecați.
  4. Este ideal să preparați acest amestec într-un bol mai mare pentru a asigura o omogenizare uniformă a ingredientelor.
  5. Turnați amestecul în tava pregătită și distribuiți-l uniform.
  6. Coaceți plăcinta la mijlocul cuptorului, la foc mediu, pentru 55 – 60 de minute sau până când devine aurie și crocantă.
  7. Înainte de a servi această plăcintă grecească cu feta acasă, la masă, puteți pregăti o salată proaspătă de crudități pentru a completa gustul delicios al preparatului, potrivit rețeteșivede.ro.