Ce s-a aflat despre cartofii prăjiți de la McDonald’s. Un fost angajat a făcut dezvăluiri din interior
- Antonia Hendrik
- 26 mai 2023, 19:55
Un fost angajat la McDonald’s a publicat un video, care a devenit viral pe TikTok, după ce a dezvăluit ce conțin cartofii prăjiți.
Fostul angajat de la McDonald’s a adus și o acuzație șocantă la adresa companiei, veste deloc bună pentru clienții vegetarieni, spunând că nu este aşa cum se credea, adică un produs vegetarian. Indicând faptul că „aroma naturală de carne de vită” este listată ca ingredient în meniul online al companiei din SUA. După ce a ieşit adevărul la suprafață, lanțul de fast-food a făcut trecerea la uleiul vegetal pur, dar patronii tânjeau după același gust de carne. Din acest motiv, pentru a linişti apele, s-a născut „aroma naturală de carne de vită”.
De ce cartofii prăjiți McDonald’s au un gust diferit față de ceilalți
Potrivit lui Jordan Howlett, secretul constă în acel ulei vegetal în care sunt gătiți aceștia, care ar avea o aromă de carne de vită. Videoclipul în care explicația sa a fost prezentată a adunat 9,6 milioane de vizualizări. Acesta ar fi „motivul pentru care cartofii prăjiți au un gust atât de bun”.
„M-am gândit că sunt informații pe care persoanele cu probleme de dietă ar dori să le cunoască. Dacă conține sau nu carne nu-mi schimbă cu adevărat părerea despre cartofii prăjiți de la McDonald’s. Încă îi apreciez. Se datorează faptului că McDonald’s își gătește cartofii prăjiți cu aromă de carne de vită amestecată în uleiul lor vegetal”, a explicat creatorul de conținut din San Diego.
El a mai spus pentru The Post, că atunci când a aflat despre aroma de carne de vită, „a crezut că este o informație incredibil de interesantă”. Contactați de The Post, reprezentanții McDonald’s nu au oferit comentarii, pe marginea acestui subiect, însă pe site-ul lor scrie că atunci când „furnizorii săi prăjesc parțial cartofii tăiați, ei folosesc un amestec de ulei care conține aromă de carne de vită”.
„Aromă naturală de vită conține grâu hidrolizat și lapte hidrolizat ca ingrediente de pornire”, notează compania pe site-ul oficial.
Cum este obținută aroma de carne de vită
Gary Reineccius, un specialist în chimia alimentară, a oferit o explicație pentru modul cum se obține aroma de carne de vită a cartofilor prăjiți de la McDonald’s.
Mai exact, potrivit acestuia, aroma este obținută prin utilizarea unui amestec de aminoacizi, zaharuri, acid citric și aditivi pentru umiditate. Atunci când acest amestec este încălzit, el produce o aromă de carne care poate fi de fapt de origine vegetariană.
Înainte de anii 1990, cartofii prăjiți de la McDonald’s din SUA erau gătiți într-o cuvă cu ulei din semințe de bumbac și grăsime de vită, care le dădea aroma distinctă și îi încărca cu grăsimi saturate, potrivit nypost.com.