Evenimentul Zilei > International > O tânără dansatoare din buric, ARESTATĂ și EXPULZATĂ din țară pentru că incită la DESFRÂU
O tânără dansatoare din buric, ARESTATĂ și EXPULZATĂ din țară pentru că incită la DESFRÂU

O tânără dansatoare din buric, ARESTATĂ și EXPULZATĂ din țară pentru că incită la DESFRÂU

O dansatoare orientală urmează a fi expulzată din Egipt după ce a fost acuzată că incită la desfrâu. Tânăra de naționalitate rusă a fost arestată pentru că a purtat, într-un clip video difuzat pe internet, o ținută mult prea provocatoare.

Ekaterina Andreeva, alias „Gawhara”, a fost arestată în această săptămână pentru „incitare la desfrânare”.

 În prezent, ea este deţinută într-un comisariat din Cairo şi va fi expulzată sâmbătă în Rusia, au precizat surse din serviciile de securitate. Autorităţile susţin că aceasta nu avea actele în regulă pentru a lucra în Egipt, dar avocatul sau neagă acest lucru. Deşi Egiptul rămâne o referinţă în materie, dansatoarele orientale se confruntă cu o formă de reprobare socială şi se află sub presiunea autorităţilor, scrie Cancan.

În 2015, un tribunal egiptean a condamnat la un an de închisoare o dansatoare acuzată de „incitare la desfrânare” pentru o înregistrare video considerată indecentă. Această acuzaţie este folosită într-o manieră mai generală pentru a condamna homosexualii sau cataretele care folosesc referinţe sexuale prea explicite, se mai arată în sursa citată.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: