Cum să obții cei mai buni ardei copți. Poți face minuni chiar dacă nu stai la curte

Cum să obții cei mai buni ardei copți. Poți face minuni chiar dacă nu stai la curte Ardei copți. Sursa foto: Romy/ Pixabay

România. Sezonul ardeilor este aici, iar acum este momentul ideal pentru a pregăti delicioase conserve pentru iarnă. Chiar dacă nu au acces la o curte sau la un spațiu vast pentru gătit, gospodinele pot utiliza câteva trucuri ingenioase pentru a obține ardei copți la fel de gustoși ca cei gătiți pe foc de lemne.

Există mai multe metode de a coace ardeii dacă stai la bloc, fără prea multe bătăi de cap.

Cum faci ardei copți la cuptor

Coacerea ardeilor la cuptor are avantaje semnificative, chiar dacă unii ar putea considera că nu oferă același gust delicios ca ardeii făcuți pe foc de lemne.

Deși aroma distinctivă provine adesea de la bucățile ușor arse, coacerea la cuptor asigură ardei copți perfect curățați, fără semințe rămase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a pregăti ardei copți la cuptor, aveți nevoie doar de cuptor, o tavă și hârtie de copt sau folie de aluminiu pentru a preveni întărirea lichidului care se scurge din ardei.

În plus, ardeii copți în cuptor nu vor avea urme de arsură, dar vor păstra acea notă subtilă de afumat specifică preparatelor de acest tip.

Ardei

Ardei. Sursa foto: Fernando Espí/ Pixabay

Se setează cuptorul la 190°C, pe modul ventilat. Ardeii se spală bine și se taie pe lungime în două jumătăți. Se îndepărtează cotorul, semințele și vinișoarele interne.

După curățare, ardeii se clătesc sub un jet de apă rece, se scurg și se usucă, fie natural, fie cu ajutorul unor șervețele de hârtie.

Timpul de coacere variază între 20 și 30 de minute, în funcție de grosimea ardeilor. După ce au fost scoși din cuptor, ardeii se acoperă cu un șervețel și se lasă să se răcească înainte de a fi curățați.

Cum îi prepari pe aragaz

Dacă alegi să gătești ardeii pe grătarul de aragaz, posibilitățile sunt variate. Poți coace ardeii fie după ce i-ai curățat și spălat, exact ca în cazul cuptorului, fie întregi, asemenea modului în care ai folosi un grătar tradițional.

Dacă adaugi apă sub grătarul de aragaz, similar cum se face când gătești carne, curățarea ardeilor va fi mai ușoară.

Dacă nu adaugi apă, gustul și mirosul vor fi similare cu cele ale ardeilor copți pe grătar cu lemne, dar sucul din ardei va produce un pic de fum care se va aduna în tava de dedesubt.

prețul gazelor

Grătar. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dacă bucătăria dispune de o hotă sau un geam deschis, fumul se va dispersa rapid.

Ardei copți pe grill-ul din cuptor

Pentru a face ardei copți pe grill-ul din cuptor, este recomandat să îi pui întregi, deși acest lucru nu este strict necesar.

Asigură-te că așezi o tavă sub grătar pentru a colecta sucul care altfel ar putea murdări interiorul cuptorului.

Procesul de coacere e la fel cu cea de pe grătarul exterior, dar va trebui să monitorizezi și să întorci ardeii pentru o coacere uniformă.

Acest lucru poate fi inconfortabil din cauza căldurii, mai ales în zilele toride de vară.

Revista presei