Cum să gătești un pește fără să afumi bucătăria. Trucul simplu și eficient

Cum să gătești un pește fără să afumi bucătăria. Trucul simplu și eficientSursa: Pixabay

Deși este unul dintre cele mai sănătoase și versatile alimente, putând fi folosit într-o varietate de rețete delicioase, mulți evită să gătească pește acasă. Iată câteva trucuri la îndemână care soluționează problema fumului.

Peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente, fiind recomandat insistent de nutriționiști. Există numeroase rețete de pește și toate sunt delicioase, însă prepararea sa le pune multora probleme. Mai ales atunci când peștele este prăjit, mirosul persistă mult timp în casă, chiar dacă există hote de ultimă generație.

Trucul simplu care te scapă de fum și mirosuri neplăcute

Bucătarii profesioniști au un truc la care recurg când vor să prepare pește fără să iasă fum. Este adevărat, e mai simplu să-l pregătești la cuptor, în folie de aluminiu sau în hârtie de copt. Dar dacă totuși ți-e poftă de pește prășit, iată ce soluții ai.

Pentru a neutraliza mirosurile persistente din timpul prăjirii, cea mai eficientă metodă este înmuierea peștelui în lapte sau lămâie cu apă. Lasă-l timp de 20 de minute într-un castron cu una dintre aceste soluții.

Ulterior, clătește-l bine în apă rece și îl pui în tigaie, fără să fie nevoie să scapi de fum și să bagi la mașina de spălat toate perdelele, draperiile ori lenjeriile.

Sursă: Zheng Bin | Dreamstime.com

Nu uita să închizi întotdeauna ușile și geamurile, dar și să arunci toate resturile de pește care rămân după masă, evitând alterarea lor și apariția gândacilor.

Metoda hârtiei de copt e foarte simplă

Mai există și alte variante, recomandate de bucătarii cu experiență. Poți să pui în cratița în care urmează să gătești peștele o hârtie de copt. Pune uleiul la încins ca de obicei, iar după ce adaugi și carnea acoperi cu încă un strat de hârtie de copt.

Fă-i câteva găuri cu o scobitoare, după ce te-ai asigurat că hârtia e prinsă bine de marginile vasului. Un alt truc excelent este să adaugi pe lângă pește și câteva rondele de cartofi cruzi, pe care să le schimbi de fiecare dată când e nevoie.

De asemenea, poți să pui în ulei și câteva felii de măr sau zeama de la jumătate de lămâie. O oală cu apă și oțet lăsată să fiarbă lângă tigaie este o altă metodă utilă pentru a elimina mirosurile, potrivit Fanatik.

 

Ne puteți urmări și pe Google News