Evenimentul Zilei > International > Cum s-a ”răsfățat” Boris Johnson după ridicarea restricțiilor. Metoda ”tipic” englezească
Cum s-a ”răsfățat” Boris Johnson după ridicarea restricțiilor. Metoda ”tipic” englezească

Cum s-a ”răsfățat” Boris Johnson după ridicarea restricțiilor. Metoda ”tipic” englezească

Boris Johnson, premierul Regatului Unit a sărbătorit ridicarea restricțiilor într-un mod surprinzător.

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, a celebrat ridicarea restricțiilor în pub-ul The Mount Taven din Wolverhampton, loc în care oficialul a savurat o bere.

„Este fantastic că ne-am putut bucura de libertate cu familia şi prietenii. Dar vă rog în continuare să respectaţi regulile”, a scris premierul britanic, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

În urmă cu circa două săptămâni, Marea Britanie a anunțat că relaxează o serie de restricţii, dar încă nu permite reluarea călătoriilor internaţionale.

După ce a reuşit să vaccineze cel puţin cu prima doză mai mult de jumătate din populaţie şi în urma unor restricţii antiepidemice severe, Marea Britanie înregistrează o scădere notabilă a infectărilor şi deceselor.

În cadrul restricţiilor antiepidemice au fost interzise călătoriile internaţionale neesenţiale, britanicii care pleacă în străinătate în scop turistic fiind sancţionaţi cu amenzi.

Vorbind la o conferinţă de presă la reşedinţa de la Downing Street, Boris Johnson a subliniat că efortul populaţiei britanice de a respecta restricţiile permite aplicarea celei de-a doua faze a foii de parcurs de relaxare a măsurilor antiepidemice, astfel că din 12 aprilie au fost redeschide magazinele neesenţiale, şcolile primare, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, precum şi barurile.

Prima fază a foii de parcurs a început din 29 martie, când a fost eliminată interdicţia de a ieşi din case pentru alte deplasări decât cele esenţiale.

Faza a doua a foii de parcurs elaborate iniţial avea inclusă şi reluarea călătoriilor internaţionale din 17 mai, dar guvernul de la Londra a decis totuşi să nu accepte deocamdată acest lucru. Johnson a menţionat în declaraţia sa că ”speră” să poată fi reluate astfel de călătorii de la data menţionată, dar a atras atenţia că trebuie privită cu ”realism” situaţia din alte ţări pentru a evita pătrunderea unor noi variante ale coronavirusului în Marea Britanie.

De asemenea, premierul britanic şi-a îndemnat concetăţenii să evite cât mai mult şi călătoriile interne şi să lucreze de acasă pe cât posibil.