Evenimentul ZileiInternationalȚările din Europa unde se relaxează restricțiile impuse de pandemie

Țările din Europa unde se relaxează restricțiile impuse de pandemie

Țările din Europa unde se relaxează restricțiile impuse de pandemie
Marea Britanie a deschis magazinele cu produse neesențiale și sălile de sport, dar și alte țări europene au început să relaxeze restricțiile.

Portugalia, Elveția, Lituania și Finlanda sunt printre țările unde numărul cazurilor de Covid a scăzut, datorită campaniilor de vaccinare. Iar acum se fac pași spre revenirea la normalitate.

În Portugalia, oamenii s-au așezat la cozi, în fața magazinelor din mall-uri. După aproape trei luni de carantină, în această țară pot fi redeschise toate magazinele, iar elevii de peste 15 ani și studenţii pot merge fizic la cursuri.

Se redeschid și cafenelele, resturantele, cinematografele, teatrele şi sunt permise nunţile şi botezurile, dar cu un număr limitat de invitaţi.

Și Finlanda se redeschide, dar acolo mai rămân în vigoare restricții în zonele cu incidență mai mare a virusului. De exemplu, restaurantele vor fi deschise doar până la ora 19.00 și vor vinde alcool până la ora 17:00.

Pentru prima dată de la Crăciun, în Elveția se poate ieși la terasă, la cinema, competiţiile de pe stadioane se pot ţine cu spectatori și este permis accesul în sălile de fitness

Autoritățile elvețiene au început să distribuie gratuit teste rapide pentru depistarea COVID, pe care cetățenii și le pot face acasă.

În Lituania cetățenii se vor bucura de mai multă libertate. Ei pot merge inclusiv la concerte, însă trebuie să păstreze distanţa, la fel ca în magazine, unde numărul clienţilor este limitat.

În Italia, regiunea Lombradia trece în zona galbenă. Aceasta înseamnă că locuitorii de aici vor putea ieşi la terase. Lombardia este punctul de unde a început răspândirea virusului Sars-Cov-2 în Italia, una dintre cele mai afectate țări europene în pandemie. Infectările sunt în scădere în toată peninsula, dar situația rămâne critică în condițiile în care peste 200 de pacienți cu Sars-Cov-2 ajung zilnic la terapie intensivă.


Accesează: