Evenimentul Zilei > Social > TIFF, unul dintre marile evenimente culturale din România va fi deschis publicului. Măsurile luate de organizatori
TIFF, unul dintre marile evenimente culturale din România va fi deschis publicului. Măsurile luate de organizatori

TIFF, unul dintre marile evenimente culturale din România va fi deschis publicului. Măsurile luate de organizatori

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va fi deschis publicului, se va desfășura la finalul lunii iulie și va respecta mai multe reguli impuse în pandemie.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se va desfășura la Cluj-Napoca, în acest an, în perioada 23 iulie- 1 august. Cea de-a 20-a ediție a evenimentului va fi deschisă pentru spectatori. „Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

45.000 de oameni au participat în anul 2020, în plină pandemie

În 2020, TIFF a fost primul mare festival european care a avut loc fizic, în timpul pandemiei, la un asemenea nivel. Măsurile stricte implementate de echipă au făcut ca cei 45.000 de participanți să urmărească filme în aer liber, în deplină siguranță, în 14 locații din Cluj și din împrejurimi, locații în care echipa intenționează să revină și în 2021.”, se precizează într-un comunicat la tiff.

Organizatorii speră că normele pe care le vor lua vor permite accesul publicului la acest eveniment cinematografic.

Organizatorii speră că măsurile sunt suficiente pentru a putea deschide porțile publicului

„În pregătirea ediției aniversare, echipa festivalului a lucrat de la început cu două scenarii: primul lua în calcul revenirea la perioada obișnuită pentru TIFF, datele anunțate inițial fiind 28 mai – 6 iunie, iar cel de-al doilea miza pe faptul că evoluția pandemiei va permite reluarea proiecțiilor în formula de anul trecut. Contextul actual și informațiile oferite de autorități au determinat datele finale pentru TIFF 2021: 23 iulie – 1 august.

Se lucrează la o ediție mixtă, cu proiecții în aer liber, dar și în interior (dacă o va permite contextul, în limita capacității stabilite de autorități), cu speranța că normele privind organizarea evenimentelor publice în aer liber se vor alinia celor din majoritatea țărilor europene, unde numărul de persoane admis urcă la 1000 sau mai mult. Măsurile de siguranță vor fi, ca și anul trecut, prioritare”, au mai anunța organizatorii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.