Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale 2020. Emil Boc, de neînvins. Al cincilea mandat la Primăria Cluj-Napoca
Alegeri locale 2020. Emil Boc, de neînvins. Al cincilea mandat la Primăria Cluj-Napoca

Alegeri locale 2020. Emil Boc, de neînvins. Al cincilea mandat la Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc tinde să devină cel mai longeviv primar din România, după ce a câștigat un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit rezultatelor exit-poll-urilor, Emil Boc (PNL) a reuşit să câștige un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca. Acesta ar fi obținut 51,52% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Emanuel Ungureanu (USR) ar fi obținut 38, 64% din voturi.

Emil Boc a mai câștigat alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca în 2004, 2008, 2012 şi 2016, acesta fiind al cincilea mandat. Reamintim că în perioada 22 decembrie 2008 – 6 februarie 2012, Emil Boc a fost prim-ministru al României.

Duminică, imediat după ce a ieșit din secția de votare, Emil Boc a declarat că a votat cu „echipa care menţine Clujul în liga campionilor în materie de inovare”.

„Am votat cu acea echipă care are viziunea şi proiectele necesare să menţină Clujul pe primul loc, să aducă în continuare investiţii şi locuri de muncă bine plătite la Cluj. Am votat cu acea echipă capabilă să unească, nu să dezbine.

Am votat cu acea echipă care menţine Clujul în liga campionilor în materie de inovare, cu acea echipă care asigură că în oraş nimeni nu este uitat şi nimeni nu este abandonat, cu acea echipă care modernizează Clujul în toate domeniile prin creşterea calităţii vieţii în educaţie, sănătate, locuri de muncă, mediu, infrastructură, parcuri. Adică, cu acea echipă care fructifică avantajele competitive ale Clujului”, a declarat Emil Boc pentru Agerpres.

Cine este Emil Boc

Emil Boc terminat în 1991 cursurile Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj, iar în 1995 pe cele ale Facultății de Drept. Începând din 1996 este înscris ca avocat în Baroul Cluj. Din 2000 este doctor în științe politice și filosofie politică, precum și doctorand în drept constituțional și instituții politice.

În prezent ocupă postul de conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj. A deținut funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Uniunii Asociațiilor Studențești al Universității „Babeș-Bolyai” și președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România, filiala Cluj între 1987 și 1989.

A fost deputat în legislatura 2000-2004, în care a deținut funcția de vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. În 2003 a fost ales în funcția de președintele executiv al Partidului Democrat și lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților. În același an a activat ca vicepreședinte al Comisiei de Revizuire a Constituției.