Evenimentul ZileiActualitateEmil Boc a dat de pământ cu fax-urile. Ce l-a scos din sărite pe primar

Emil Boc a dat de pământ cu fax-urile. Ce l-a scos din sărite pe primar

Emil Boc a dat de pământ cu fax-urile. Ce l-a scos din sărite pe primar
Primarul Clujului nu mai suportă să vadă că, în secolul XXI, funcționarii Primăriei Cluj Napoca stau toată ziua după faxuri, în loc să folosească emailul sau tehnologia digitală.

Boc spune că un astfel de comportament al unui funcționar este de neaceptat, mai ales acum când tehnologia este super dezvoltată. ”De luni voi desființa faxul din Primărie. Nu va mai există instituția faxului. Este inadmisibil, ca în secolul XXI să mai folosim faxul, acum când avem atâtea mijloace alternative de comunicare.

Pur și simplu numărul de fax va dispărea de pe toate adresele noastre oficiale, ale Primăriei. Prin folosirea procedurilor digitale vom deveni mult mai productivi. Este evident că nu mai putem accepta întârzieri la termenul de răspuns la cererile cetățenilor.

Termenul maxim de 30 de zile trebuie respectat cu strictețe și funcționarii să aibă o atitudine pro cetățean. Să găsească soluții la problema lui, iar dacă nu îl poți ajuta, cum spunem noi românii, măcar să nu îl încurci. E nevoie urgent de o schimbare de mentalitate”, a spus Emil Boc.

Primarul s-a enervat când a văzut că mai mulți funcționari i-au spus că nu s-au trimis faxurile la timp, în cazurile unor proiecte importante ale Primăriei Cluj. „O lecție pozitivă pe care am învățat-o în această perioadă dificilă este digitalizarea, deoarece am asistat la o explozie digitală și nu trebuie făcuți pași înapoi.

În Primărie dorim să continuăm această tendință pentru că oamenii să poată să își obțină actele utilizând procedurile online și în continuare, și nu să revină la drumurile la Primărie. Vreau ca în Primărie să încurajez utilizarea actelor electronice, fără ștampilă clasică, chiar dacă sunt obstacole birocratice sau de mentalitate. Am să insist ca semnătura electronică să fie regula și nu excepția”, a mai spus Boc.


Accesează: