Cum putem să rămânem slabi vara. Alimente obligatorii în zilele caniculare

Cum putem să rămânem slabi vara. Alimente obligatorii în zilele caniculare Dietă. Sursa: arhiva EVZ

Medicul nutriționist Miahela Bilic le-a oferit o serie de sfaturi celor care vor să slăbească în perioada verii. Aceștia trebuie să evite anumite alimente și să nu uite să se hidrateze.

Medicul nutriționist Miahela Bilic a explicat cum putem să rămânem slabi, pe perioada verii, și de ce nu trebuie consumate anumite alimente în zilele călduroase. Aceasta a mai spus că produsele lactate, peștele și legumele nu trebuie să lipsească din farfurie.

„Vara este momentul în care piața este plină de culoare, deci umpleți farfuria cu legume! Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate. Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește.

Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert”, a explicat Mihaela Bilic.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lista cu legume şi fructe contaminate puternic de substanțe chimice. Pot produce boli, cum ar fi cancerul, diabetul și astmul

sursa: arhivă EVZ

Cum scăpăm de burtă

Nutriționista a mai declarat că cei care vor să scape de burtă trebuie să evite zahărul. Aceștia pot mânca doar proteine și legume pentru a vedea rezultate.

„Cantitatea de grăsime de pe abdomen și circumferința taliei în centimetri arată consumul de zahăr al unei persoane. Când spun zahăr, mă refer la dulciuri de orice fel (inclusiv fructe în exces), miere, sucuri naturale sau carbogazoase și alcool. Nu contează că este vorba de zahăr alb sau brun, tot zahărul îngrașă la fel! De fapt, molecula de fructoză din zahăr, miere, fructe și alcool se metabolizează în ficat, care face din ea grăsime pe burtă. Vreți să scăpați de "colăceii" de pe abdomen? Am să vă dau o veste "amară”: proteine și legume, ăsta e secretul!”, a mai spus medicul nutriționist.

Mihaela Bilic a mai spus că pepenele este foarte sănătos și potrivit în zilele de vară, dar cu moderație.

„Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista!

Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte: pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii. Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu. La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3 g pentru cel roșu.”