Cum prepari cei mai gustoși și crocanți cartofi prăjiți. Trucuri pentru o textură perfectă

Cum prepari cei mai gustoși și crocanți cartofi prăjiți. Trucuri pentru o textură perfectă Sursa. Pixabay

Cartofii prăjiți sunt nelipsiți din meniul românilor. Deși par a fi extrem de simplu de preparat, există câteva trucuri pentru o textură crocantă și un gust delicios.

Cartofii prăjiți par a fi cel mai simplu preparat din lume. Nu este însă chiar așa. Există câteva trucuri pentru un gust delicios și o textură perfectă.

Reguli simple

După ce ați curățat și ați tăiat cartofii, așezați-i în apă rece și lăsați-i să stea cam o oră. Este recomandat ca apa să fie foarte rece pentru ca amidonul să fie îndepărtat din compoziția cartofilor. Acesta îi împiedică să se rumenească. De asemenea, cartofii trebuie uscați înainte de prăjire. După ce ați scurs apa, tamponați cartofii cu prosoape de hârtie. Dacă sunt umezi, nu vor avea textura dorită.

Uleiul trebuie încins înainte să puneți cartofii la prăjit. În plus, trebuie să îi acopere, așa că nu vă zgârciți când vine vorba despre ulei. Dacă puneți prea puțin, cartofii vor ieși moi, nu crocanți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cartofii se sărează numai după ce sunt gata, dacă îi doriți crocanți. Dacă adăugați sare când sunt la prăjit aceștia se vor înmuia. De asemenea, nu acoperiți niciodată cu capac tigaia în care prăjiți cartofii.

Aceștia pot avea și arome  Puteți pune cățiva căței de usturoi și o crenguță de rozmarin în tigaie înainte să adaugăți cartofii. În acest fel veți obține un gust deosebit, potrivit eustiu.com.

Cartofi ca la McDonald’s

Cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt celebri în toată lumea, dar rețeta originală este un secret bine păzit. În plus, este folosit un soi special de cartofi. Tehnica a fost însă descoperită, astfel că puteți să gătiți acasă cartofi prăjiți la fel de gustoși.

Pe lângă cartofi aveți nevoie de ulei, sare, zahăr și un pahar de apă. Cartofii se curăță și se taie subțiri. Este foarte important ca feliile să nu fie groase.

Se așează într-un castron, iar peste ei se presară sare și zahăr. Se toarnă apoi paharul cu apă și se lasă așa cam cinci minute. Cartofii se scurg apoi bine și când sunt uscați se pun două ore la congelator. Abia apoi se prăjesc timp de șapte minute în tigaie. Este ideal să îi savurați imediat după ce i-ați prăjit.