Cum poți să scapi de poftele alimentare din timpul zilei. Trucurile pe care trebuie să le folosești

Cum poți să scapi de poftele alimentare din timpul zilei. Trucurile pe care trebuie să le folosești Sursa: Pixabay

Multe persoane spun că din cauza poftelor din timpul zilei se confruntă cu kilograme în plus. Există o serie de pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a putea duce la bun sfârșit dieta de care ai nevoie pentru a slăbi.

Persoanele care au pofte de mai multe ori pe zi ar trebui să acorde mai multă atenție frecvenței meselor. Este foarte probabil ca cei care nu mănâncă suficient de mult la cină să aibă pofte chiar în următoarele ore sau în dimineața care urmează. Nutriționiștii recomandă să mănânci consistent la micul dejun și la prânz pentru a evita poftele din timpul zilei. În cazul în care te vei înfometa, vei simți că îți este poftă de anumite produse.

Nu este important doar să ai grijă la numărul de mese dintr-o zi, dar și să acorzi atenție numărului de calorii pe care l-ai consumat. Una dintre cauzele poftelor din timpul zilei poate fi reprezentată și de aportul slab caloric din unele produse. În cazul în care vrei să pierzi în greutate, este important să urmezi o dietă echilibrată și cu puține calorii, dar dacă ai pofte constant ar trebui să consumi alimente care să te ajute în acest sens.

Cât de importantă este hidratarea

Persoanele care nu consumă suficient de multe lichide riscă să se confrunte cu din ce în cel mai multe pofte alimentare. În cele mai multe cazuri când ai poftă de un anumit lucru, de fapt, ai nevoie să consumi lichide. Atunci când ai poftă de mâncare, bea o gură de apă și așteaptă 10 minute. Ulterior, vei realiza că nu mai vrei să mănânci absolut nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă metodă de a scăpa de pofte este să mesteci o gumă. În acest fel te vei îndepărta de gândul că îți e foame pentru că vei mesteca deja ceva. În plus, de multe ori nici nu ai o poftă reală ci doar vrei să mesteci ceva. În timp ce vei mesteca acea gumă îți vei da seama că pofta de a consuma un anumit aliment începe să scadă.

Cum poți să reduci poftele de mâncare fast-food

În cazul în care te confrunți cu o poftă specifică pe parcursul zilei, cea mai bună variantă este să găsești un înlocuitor. Persoanele care au poftă de pizza, de exemplu, ar putea să încerce să o gătească într-o variantă sănătoasă. Dacă îți este poftă de înghețată, poți să mănânci un iaurt grecesc simplu alături de câteva fructe de pădure proaspete.

Este important să eviți să folosești îndulcitori artificiali în dieta ta pentru că poți consuma alte alimente dulci care au puține calorii și nici nu conțin zahăr. Chiar dacă crezi că faci bine, acești îndulcitori artificiali au mai multe efecte nagative asupra organismului. Persoanele care aleg aceste produse vor păstra mereu gustul dulce în gură, lucru care îi va face să își dorească din ce în ce mai mult să consume alimente cu zahăr, potrivit Realitatea.md.