Rețetă de clătite olandeze cu fructe. Acest desert gustos a fost inventat în anul 1940

Rețetă de clătite olandeze cu fructe. Acest desert gustos a fost inventat în anul 1940Sursă Dreamstime

Gospodinele pot încerca rețetă de clătite olandeze cu fructe. Acest desert a fost inventat în anul 1940, în restaurantul Manca's Cafe din Seattle, și a fost preluat de bucătarii din toată lumea. Aveți nevoie de puține ingrediente.

Rețeta de clătite olandeze cu fructe a fost inventată în anul 1940 de fiica proprietarului restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert gustos se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Gospodinele nu au nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara această gustare cunoscută în toată lumea.

Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:

2 ouă,

200 ml lapte călduț,

3 linguri de făină de grâu,

3 linguri de ulei vegetal,

1 lingură de unt topit,

1 lingură de zahăr vanilat,

1 lingura zahăr pudră,

50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,

1 banană,

suc de lămâie

praf de sare.

Rețetă de clătite olandeze cu fructe

Tigaia cu diametru 22-24 cm se pune, pentru 10 minute, într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. În acest timp, pregătește aluatul. Într-un castron se pun ouăle, se adaugă un praf de sare și zahărul vanilat. Bate ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adaugă laptele cald și amestecă bine. Adaugă făina cernută și frământă aluatul. Bucătarii recomandă bananele și căpșunile. Cu toate astea, multe persoane adaugă și zmeură, coacăze, afine, mere sau fructe uscate.

Photo 29369879 © Subbotina | Dreamstime.com

Toarnă uleiul în tigaia încinsă, apoi adaugă aluatul. Pune fructele deasupra. Clătita trebuie ținută în cuptor pentru 15-20 minute, la 220°C. Bucătarii mai recomandă să torni unt topit peste clătita olandeză și să o stropești cu zeamă de lămâie și zahăr pudră. Asta este tot. Poftă bună!, potrivit Știridiaspora.

Rețetă de clătite americane cu iaurt

Gospodinele mai pot prepara și clătite americane cu iaurt. Ele pot fi servite în diverse moduri, cu dulcețuri, fructe proaspete sau confiate, nuci sau siropuri. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

două ouă; un praf de sare; 10 g zahăr vanilat Bourbon; 300 ml iaurt; o linguriță coajă rasă de lămâie; 200 g făină tip 000; o linguriță praf de copt; o lingură ulei pentru prăjit.

Puneți ouăle într-un bol, împreună cu sarea, zahărul vanilat și amestecați cu un tel de mână cât să se desfacă ouăle și să se dizolve zahărul. Adăugați apoi iaurtul și coaja de lămâie rasă, și omogenizați totul. Încorporați apoi făina și praful de copt, iar apoi lăsați aluatul să se odihnească timp de zece minute. Între timp, puneți la încins tigaia, cu puțin ulei.

Acum trebuie să puneți aluat, cam jumătate de polonic, astfel încât să formați o clătită cu un diametru de aproximativ 10 cm. După ce s-a rumenit, este momentul să întoarceți clătita pe partea cealaltă.