Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă

Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă Rețetă de clătite de post. Un desert sănătos și cu puține calorii. Sursa foto: arhivă EVZ

Cei care țin Postul Paștelui pot prepara cea mai simplă și gustoasă rețetă de clătite fără lapte și fără ou. Acest desert este mult mai sănătos decât cel clasic.

Rețetă pentru desert. Cei care țin Postul Paștelui pot prepara cea mai simplă și gustoasă rețetă de clătite fără lapte și fără ou. Clătitele de post de prepară aproape la fel ca cele de frupt, doar că trebuie să înlocuiţi nişte ingrediente. Gospodinele pot adăuga apă minerală sau lapte de soia.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană de apă minerală carbogazoasă, o cană de făină, o lingurăţă de zahăr, dar nu-i obligatoriu, 50 de ml de ulei şi o lingură de zahăr vanilat şi un praf de sare. Dacă vreţi ca aluatul să iasă pufos, puteţi să puneţi o linguriţă de praf de copt.

Cea mai gustoasă rețetă de clătite de post

Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Uleiul este necesar pentru face aluatul mai fraged. Dacă compoziţia este prea groasă, puteţi să mai puneţi apă minerală. Dacă-i prea subţire, trebuie doar să adăugați mai multă făină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă vreţi mai multă aromă, puteţi să puneţi puţină esenţă de migdale, portocale sau lămâie, după preferenţi. Tigaia trebuie încinsă în prealabil. Uleiul poate să fie pus în compoziție sau în tigaie. Acum a mai rămas doar să prăjiți clătitele și gata.

Photo 29369879 © Subbotina | Dreamstime.com

Puteți să umpleți clătitele cu dulceaţă, miere de albine, zahăr pudră, miere şi banane sau ciocolată de post, potrivit gustoase.net.

Rețetă de prăjitură de post

Dacă nu vă plac clătitele puteți să preparați cea mai gustoasă rețetă de prăjitură de post. Acest desert este simplu de făcut și cu puține ingrediente, mai exact un kilogram de mere, 200 g făină, 200 g griș, 200 g zahăr, 50 g margarină.

Se unge o tava cu margarină. Se amestecă făina cu grișul și zahărul, se pun în tavă într-un strat uniform. Se curăță merele de coajă și sâmburi și se rad pe o răzătoare mare. Se întind în tavă în strat uniform și adaugă la cuptor timp de 30 minute. Rețeta ta de post este gata. Poftă bună.