Cum poți obține o friptură fragedă de pui. Nu o vei mai găti în alt mod
- Mădălina Sfrijan
- 15 ianuarie 2025, 09:02

Carnea de pui se află pe lista produselor cumpărate des de români. Această alegere gustoasă și sănătoasă este ideală pentru prânz sau cină. Majoritatea gospodinelor o gătesc la cuptor sau o folosesc pentru ciorbe, tocănițe sau salate. În ultimii ani, tot mai multe persoane optează pentru a prepara mâncarea rapid și investesc în aparate care să le ușureze munca.
Carnea de pui, o alegere sănătoasă. Cum ar trebui să o prepari
Pentru a te bucura de o masă delicioasă și bogată în nutrienți, este esențial să alegi o carne de pui de țară, care au fost crescuți la sol. Deși pielea poate avea un conținut mai mare de grăsimi, această variantă este mult mai sănătoasă și mai gustoasă față de produsul găsit în supermarketuri.
Carnea de pui poate fi oferită celor mici încă din perioada diversificării. Totodată, aceasta este recomandată inclusiv în curele de slăbire. Acest fapt se datorează conținutului mare de proteine, seleniu și fosfor.
De ce ar trebui să o găsești la slow-cook
Tot mai multe persoane aleg să folosească slow-cooker-ul pentru a găti carnea. Avantajele acestui tip de aparat electronic sunt numeroase. Dincolo de faptul că nu vei mai petrece mult timp în bucătărie, nutrienții sunt păstrați în mâncarea pe care o vei savura la final.
Totodată, timpul de gătite al oricărui tip de preparat este mult mai rapid, iar folosirea acestui aparat este la îndemâna oricui. Pentru a avea o masă delicioasă, ingredientele sunt adăugate la începutul procesului de gătire, se setează timpul și temperatura, iar slow cooker-ul se va opri când preparatul dinal este gata.
De altfel, mirosul de mâncare sau fumul nu vor mai fi prezente în bucătărie.

Carne de pui. Sursa foto: Picabay
Friptura de pui gătită la slow cooker are mai puține calorii
Dacă alegi să gătești carnea de pui la tigaie, este necesar să adaugi o cantitate generoasă de ulei. În cazul acestui aparat, friptura poate fi gătită cu un strop de ulei, apă și condimentele preferate. În plus, legumele adăugate pe lângă carne se vor transforma într-o garnitură cu puține calorii, potrivit România TV.
În prezent, un astfel de produs are un preț destul de piperat, însă în timp se va dovedi a fi o investiție.