Evenimentul ZileiSocialCOVID-19. Cum vor fi vaccinați copiii. Când se dă startul în România

COVID-19. Cum vor fi vaccinați copiii. Când se dă startul în România

COVID-19. Cum vor fi vaccinați copiii. Când se dă startul în România
Copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19. Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat cum se va realiza procedura pentru acest segment de vârstă.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a explicat cum se va realiza procedura pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani.

Până în acest moment, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, doar Pfizer a depus documentele pentru a obține autorizația de a administra serul pentru acest segment de vârstă.

„Primul pas este să se obțină autorizarea pentru administrarea vaccinului la segmentul de vârstă 12-15 ani.

Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicație, în momentul de față, este vaccinul de la Pfizer, care a și depus documentația la FDA, urmând ca ulterior să depună aceleași date și la Agenția Europeană a Medicamentului.

În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni așa că estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare și vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

„Teoretic, din septembrie ar trebui ca numărul de doze să fie suficient și să nu se mai impună o prioritizare, dar este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare.

Cred că până la acel moment vom reuși să vaccinăm mare parte a persoanelor adulte, așa că din septembrie ar trebui să avem suficiente locuri și doze cât să nu mai fie nevoie de această prioritizare și să existe un acces mult mai ușor la procesul de vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare, întrebat dacă minorii cor fi împărțiți pe categorii de vârste.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech a sosit în țară

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 511.290 doze, a sosit luni în România, vaccinurile fiind livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 187.200 doze; Centrul Regional Braşov – 64.350 doze; Cluj – 62.010 doze; Constanţa – 50.310 doze; Craiova – 36.270 doze; Iaşi – 52.650 doze; Timişoara – 58.500 doze.

 


Accesează: