Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Kremlin explică de ce Putin nu s-a vaccinat până acum
Covid-19. Kremlin explică de ce Putin nu s-a vaccinat până acum

Covid-19. Kremlin explică de ce Putin nu s-a vaccinat până acum

„Președintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a justificat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Moscova. Tocmai mult lăudatul vaccin Sputnik V.

Liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, nu i-a fost administrat încă vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul Gamaleia din Moscova pentru că preparatul se află încă în proces de testare, a explicat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de dpa.

„Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Peskov într-o declaraţie citată de TASS.

Federația Rusă a fost prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva Covid-19 destinat utilizării în masă.Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate pe 400.000 de voluntari, scrie Agerpres.

„Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat”,  a spus Dmitri Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând.

Iar președintele Vladimir Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza acest vaccin.

Deloc întâmplător, vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spaţială cu superputerea rivală SUA la sfârşitul anilor 1950.

Liderul de la Kremlin a aprobat personal testarea vaccinului, afirmând că una din cele două fiice ale sale s-a vaccinat cu succes, fără a prezenta vreun efect secundar mai grav decât o uşoară febră temporară.

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară”, a declarat anterior Putin, sâmbătă, pentru șefii de stat reuniți la summit-ul G20.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE