Evenimentul Zilei > International > Cutremur la Moscova, tsunami în lume! Putin e pe făraș, e silit să plece
Cutremur la Moscova, tsunami în lume! Putin e pe făraș, e silit să plece

Cutremur la Moscova, tsunami în lume! Putin e pe făraș, e silit să plece

Vladimir Putin ar putea fi silit să se retragă din funcția de președinte al Rusiei o dată cu Trump, în ianuarie anul viitor.

Vladimir Putin„va renunța la funcția de președinte rus în ianuarie, pe fondul temerilor că are boala Parkinson”, susțin surse din Moscova.

Putin, în vârstă de 68 de ani, este îndemnat să renunțe de fostul iubit al gimnastei Alina Kabaeva, fosta campioană olimpică în vârstă de 37 de ani care este acum partenera de viață a liderului de la Kremlin.
Imaginile recente cu președintele rus par să confirme că acesta ar putea avea teribila boală.  E vorba de ciudatul „mers de pistolar” pe care îl are președintele rus, mers care a mai a fost remarcat de medici. Imagini mai recente îl arată pe Putin strângând brațele fotoliului și ridicând din sprâncene în timp ce picioarele par să i se miște necontrolat.

Ochii liderului rus fixează când stiloul care îi zvâcnește între degete, când ceașca despre care analiștii citați de  The Sun susțin că este plină de analgezice pentru a-i calma durerile cumplite.

Un alt posibil semna al bolii este balansul asimetric al brațelor. Acesta  este o însă o particularitate care  se poate manifesta la „subiecții clinic sănătoși, dar care au o predispoziție de a dezvolta ulterior” boala, potrivit British Medical Journal, notează și Daily Mail.

Va deveni senator pe viață

Speculațiile fostului iubit la par să aibă un sâmbure de adevăr, dat fiind că săptămâna aceasta a fost adoptată o lege prin care foștii președinți ai Rusiei devin senatori pe viață după ce își încheie mandatul. Legea pare să fi fost inițiată chiar de Putin și i-ar garanta acestuia imunitatea juridică și toate avantajele statutului de mare demnitar până la moartea sa. Postul de stat Russia Today  a speculat că legea ar putea fi interpretată „ca un semn că se pun bazele pentru o eventuală tranziție a puterii în Rusia”.

Familia îl presează să se retragă

De când a venit la putere, Putin a cultivat o imagine atletică: a călarit, a jucat de hochei pe gheață și a făcut baie în lacuri înghețate. Bătrânețea nu iartă pe nimeni, însă, iar liderul rus pare să treacă prin momente grele.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE