Evenimentul Zilei > Actualitate > Coșmar pentru șoferi! Drumurile sunt impracticabile din cauza condițiilor meteo
Coșmar pentru șoferi! Drumurile sunt impracticabile din cauza condițiilor meteo

Coșmar pentru șoferi! Drumurile sunt impracticabile din cauza condițiilor meteo

Vremea a creat mari probleme conducătorilor auto, în această după-amiază. În București a fost un coșmar.

Perioadă foarte dificilă pentru șoferi, din cauza condițiilor meteo extreme. În Capitală se circulă și mai greu decât de obicei, din cauza poleiului care s-a format în timpul zilei și a ninsorii ce a căzut în această seară. Zeci de tamponări au fost înregistrate marți după-amiază. Cu nervii la pământ, mulți șoferi au acuzat autoritățile că nu au fost pregătite pentru această situație și nu s-au achitat de datorii.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi avertizează pe șoferi că meteorologii au redactat coduri galbene de vreme rea valabile marți seara în județele Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea. Pe Autostrada Soarelui este gheață și se circulă cu greutate, precizează cei de la CNAIR.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se precizează pe siteul cnadnr.ro.

Avertizare de la Administrația Națională de Meteorologie

Totodată, în ceea ce privește starea metero, oficialii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de tipul cod galben valabilă în intervalul orar 17:00 – 20:00, ce vizează ninsori moderate cantitativ, depuneri de polei pe partea carosabilă și intensificări ale vântului în județele Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

În următoarele șase ore, în judeţele Constanţa şi Tulcea, se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h. Atenţionarea este valabilă până la ora 00:00. Pe de altă parte, în Brăila, Ialomiţa, Buzău (zona joasă) şi Călăraşi se vor semnala, local, ploaie sau burniţă care depune polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.