Situație disperată în Capitală. Mii de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură. Lista cu adresele

Situație disperată în Capitală. Mii de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură. Lista cu adresele

Potrivit datelor oficiale furnizate de Termoenergetica, peste 3.500 de imobile din Capitală nu au marţi căldură sau apă caldă, iar peste 75% dintre acestea sunt în sectoarele 3 şi 2.

 

Principalele motive pentru care mulți bucureşteni nu au agent termic sau acesta nu este la valoarea optimă sunt „remediere avarie rețea primară", „parametri insuficienți de funcționare a agentului termic", „parametri insuficienți CET Sud", ultimele două fiind cel mai des întâlnite.

Sectoarele în care bucureștenii nu au apă caldă și căldură

În unele zone, locuitorii nu au de sâmbătă fie căldură, fie apă caldă, fie pe ambele. Din cele peste 3.400 de imobile afectate, cele mai multe sunt în sectoarele 3 şi 2: peste 1.500 de imobile sunt în sectorul 3 și în jur de 1.000 de imobile în sectorul 2 al Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Urmează sectorul 5 cu peste 375 de imobile afectate și sectorul 1 cu circa 240 de imobile. Cele mai puține avarii sunt raportate în sectorul 4, reiese din datele Termoenergetica.

În plus, week-endul trecut a avut loc și o avarie la Centrala Electrică de Termoficare (CET) Sud, al cărei efect s-a propagat către o parte dintre echipamentele energetice determinând declanşarea acestora, a anunțat Electrocentrale București (Elcen), operatorul centralei.

„Avaria produsă la CET Bucureşti Sud, remediată în cursul zilei de astăzi (sâmbătă, n.red). Echipele Elcen s-au mobilizat imediat şi au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopţii.

Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcţionare astfel că, în acest moment, instalaţiile şi agregatele din CET Bucureşti Sud se află în curs de revenire la parametri nominali", anunțat Elcen sâmbătă, potrivit Antena3.

Anunțul făcut de Nicuşor Dan: „O să avem o iarnă dificilă”

Reprezentanţii companiei au atras din nou atenţia asupra stării tehnice grave în care se află reţeaua de termoficare lipsită, în ultimii ani, de reparaţii majore şi de investiţiile absolut esenţiale în modernizare, ceea ce a determinat creşterea explozivă a pierderilor, care s-au triplat din 2016 până în prezent, punând o presiune uriaşă şi asupra instalaţiilor energetice ale Elcen.

În plus, locuitorii Capitalei au fost avertizați de noua administrație a orașului că vor avea parte de probleme în alimentarea cu energie termică şi în această iarnă, din cauza situației precare a rețelei de distribuție.

Lista cu blocurile și instituțiile care au rămas fără apă caldă și căldură, AICI.