Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo. Urmează ore grele pentru șoferi. Mai multe zone sunt vizate
Prognoza meteo. Urmează ore grele pentru șoferi. Mai multe zone sunt vizate

Prognoza meteo. Urmează ore grele pentru șoferi. Mai multe zone sunt vizate

ANM a emis o nouă avertizare de tip Cod Portocaliu de vânt puternic, valabilă până la ora 19:00 în mai multe județe din țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică seara o atenţionare  cod portocaliu de vânt puternic, valabilă în următoarele ore în nouă localităţi din judeţul Caraş-Severin.

Astfel, până la ora 19:00, în judeţul menţionat, în localităţile Oraviţa, Răcăşdia, Grădinari, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Berlişte, Vrani şi Ciuchici, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi local la rafală 90-100 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Vremea luni

Luni, se răcește peste tot, iar precipitațiile se extind treptat dinspre sud-vestul țării. Mai întâi o să plouă, iar seara și noaptea apar ninsorile și lapovița.

La munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla tare și va fi viscol.

Vântul rămâne destul de intens și în celelalte zone. Prin nord-vest și centru, apare puțin soarele, iar maximele pleacă de la minus 3 grade în Moldova și ating 13 grade prin Crișana.

Vremea în București

Se răcește și în zona Capitalei. Astăzi avem încă o zi mohorâtă, cu vânt activ și câțiva stropi de ploaie. Maxima se oprește pe la 8 grade, iar minima ajunge pe la 2…3 grade

Luni, temperaturile continuă să scadă și pe la amiază vor fi cel mult 4…5 grade. Atmosfera se menține închisă, vântul devine tot mai insistent, iar pe seară apar și condiții de precipitații.

Vremea la munte

Temperaturile scad ușor și în zonele de munte. În vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului vor fi precipitații mai consistente: lapoviță pe timpul zilei și ninsori după lăsarea nopții.

Vântul continuă să sufle tare, iar în masivele sudice, la altitudini mari, va atinge 80…100 Km/h și va fi viscol.

În masivele montane sudice va atinge chiar și 100 KM/h și se va transforma în viscol, iar în sudul Banatului vor fi rafale de 65…75 Km/h. Maximele pleacă de la 1 grad în Bucovina și ajung la 15 grade în vestul țării.