Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Vremea, întorsătură neașteptată începând de azi. Meteorologii nu au dubii
METEO. Vremea, întorsătură neașteptată începând de azi. Meteorologii nu au dubii

METEO. Vremea, întorsătură neașteptată începând de azi. Meteorologii nu au dubii

După câteva zile și nopți foarte friguroase, vremea se va încălzi în perioada următoare în majoritatea regiunilor țării.

Ziua de astăzi, 4 decembrie, va fi marcată de o schimbare semnificativă a vremii la nivelul temperaturilor din termometre. Meteorologii au anunțat o încălzire ce se va simți pe tot teritoriul țării. Maximele vor fi în general cuprinse între 5 și 15 grade Celsius, mai scăzute în zonele cu ceață persistență și minime cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

În sudul și în estul țării se vor semnala nori joși, local ceață, mai ales la începutul zilei și noaptea, ce se vor asocia pe arii restrânse cu ploi slabe sau burniță. Înnorări accentuate se vor semnala în regiunile montane, unde în prima parte a zilei se vor semnala condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, izolat, la finalul zilei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului și la munte, cu precădere pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor atinge 70 – 80 de kilometri pe oră.

În Capitală cerul se anunță parțial noros. La primele ore ale zilei se vor semnala condiții de ceață densă, dar și burniță și chiciură. Maximele termice vor fi încadrate în intervalul 7-8 grade Celsius. Minimele din timpul nopții nu vor scădea sub -2 grade Celsius.

Care este prognoza meteo la munte

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie. Media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4-5 grade.

Prgonoza meteo pe litoral

La malul mării se anunță ceață pe întreaga durată a zilei. Maximele anunțate de meterologi pentru ziua de azi vor fi încadrate în intervalul 13 – 14 grade, iar minimele vor scădea până la 7 grade Celsius.

Muntenia

Maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul săptămânii vor coborî la valori, în medie, de 8 grade.

Dobrogea
Maximele zilei vor ajunge până la 14 grade Celsius, dar meteorologii anunță condiții de ceață în prima parte a zilei.

Oltenia
Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade.

Transilvania
Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9-10 grade.

Maramureș
Maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11-12 grade.

Moldova
Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8-9 grade.