Evenimentul Zilei > Vremea > În prima zi de weekend avem parte de mari surprize meteo. Vremea se schimbă neașteptat
În prima zi de weekend avem parte de mari surprize meteo. Vremea se schimbă neașteptat

În prima zi de weekend avem parte de mari surprize meteo. Vremea se schimbă neașteptat

În majoritatea regiunilor României se vor înregistra temperaturi peste media normală a acestei perioade de iarnă.

Prognoza meteo pentru 5 decembrie. În cursul zilei de astăzi, sâmbătă 5 decembrie, meteorologii anunță condiții de ceață în cea mai mare parte a teritoriului. În partea de sub și de est a țării fiind semnalată nebulozitate în cea mai mare parte a intervalului. Totodată burnița sau ploile slabe sunt anunțate local, în toată țara.

Înnorări accentuate se vor semnala în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali, unde temporar se vor semnala precipitații moderate cantitativ, sub formă de ploaie, la altitudini mari fiind prezente ninsori. În restul teritoriului țării vreme va fi în general frumoasă, dar și caldă pentru această dată. Vântul va avea intensificări tot la munte, în special pe creste. Maximele se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius, iar minimele între 0 și 8 grade.

Averse slabe sub formă de ploaie

În Capitală cerul va fi mai mult noros în cursul acestei zile de sâmbătă, în cea de-a doua parte a zilei se vor semnala averse slabe, sub formă de ploaie. Maximele termice vor fi de 12 grade, iar minimele din timpul nopți vor ajunge până la 6 grade Celsius. În zonele montane, până la data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4-5 grade.

În ceea ce privește prognoza pe litoralul românesc, la malul mării cerul se anunță parțial noros pentru astăzi, maximele termice fiind cuprinse între valorile de 11-12 grade Celsius.

Moldova
Maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8-9 grade, pe toată durata zilelor de weekend.

Dobrogea
Minimele vor fi în creștere, iar media acestora va fi de 7-8 grade, valori peste normele perioadei.

Muntenia
Maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade.

Oltenia
Maximele termice anunțate pentru acest final de săptămână vor fi de 2-3 grade, iar minimele de -5…-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

Crișana
Vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13-14 grade. Condiții de ceață se vor semnala în prima parte a zilei.

Transilvania
Maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9-10 grade.

Maramureș
Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11-12 grade.