Evenimentul Zilei > Vremea > News Alert. Gata, acum știm cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion! Prognoza meteo pe decembrie
News Alert. Gata, acum știm cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion! Prognoza meteo pe decembrie

News Alert. Gata, acum știm cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion! Prognoza meteo pe decembrie

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, specialiștii anunțând o vremea va fi extrem de schimbătoare în primele zile de iarnă.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, în primele zile de iarnă vremea va fi extrem de schimbătoare, temperaturile aținând valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Potrivit prognozei ANM, valorile termice se vor menţine uşor sub cele normale în primele zile din decembrie, ulterior vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor ţării, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 4 decembrie

Prognoza meteo în România pentru săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie 2020

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice.

Prognoza meteo în România pentru săptămâna 7 – 14 decembrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo în România pentru săptămâna 14 – 21 decembrie 2020

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice.

Prognoza meteo în România pentru săptămâna 21 – 28 decembrie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.