Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoză meteo pentru finalul lunii noiembrie. Vremea împarte România în două
Prognoză meteo pentru finalul lunii noiembrie. Vremea împarte România în două

Prognoză meteo pentru finalul lunii noiembrie. Vremea împarte România în două

Se pare că vremea devine din ce în ce mai rece. Anunțul de la ANM ne dă fiori: temperaturi de -14 grade Celsius.

Meteorologii au făcut prognoza pe mai multe zile. Directorul Administraţiei de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre vremea din România pentru următoarele două săptămâni. Potrivit prognozei ANM, într-o parte de țară vremea va fi deosebit de rece, în timp ce în cealaltă parte vrema va fi mult mai bună.

Prognoza meteo. Va fi iarnă într-o parte de țară și toamnă în cealaltă

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, temperaturile vor scădea de la sfârşitul săptămânii în curs, iar în zonele de munte stratul de zăpadă va fi din ce în ce mai gros.

Astfel, se va ajunge ca în anumite părți din România să se înregistreze -13-14 grade Celsius, în timp ce în alte zone temperaturile vor fi aceleași numai că cu plus.

Unde vor ajunge temperturile și la -14 grade Celsius

„Ultima săptămână din utima lună a acestei toamne arată o săptămână mai rece în cea mai mare parte a ţării. Obervăm abateri termice negative, mai mari de două grade la nivelul temperaturilor medii, în partea de vest, sud-vest, centrul ţării.

De altfel, întreaga săptămână, începând de miercuri, joi şi vineri, vom întregistra temperaturi mult mai coborâte în depresiunile intramontane. Dacă în această dimineaţă am avut -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc, miercuri, joi, vineri dimineaţă, e posibil să înregistrăm -14 grade Celsius, -12 grade Celsius în aproape toată zona depresiunulor intramontane.

Unde se vor înregistra temperaturi de 13 grade Celsius

Temperaturile cele mai coborâte frecvent pe parcurul nopţilor şi dimineţilor, preponderent negative, inclusiv în Capitală, -4. Va fi mai rece miercuri, joi şi vineri dimineaţă. Practic, vom înregistra cele mai coborâte temperaturi de până în prezent în această toamnă.

În zonele joase din zona de sud, vest, centru a țării, menținerea condițiilor de ceață nu va face ca nici pe parcursul după-amiezilor temperaturile să înregistreze valori mai ridicate, și maximele vor fi ușor mai coborâte, între 0 până la cel mult 11 grade. E posibil ca în a doua jumătate a săptămânii, în zona deluroasă din partea de sud a țării, să avem valori chiar ușor peste, 13 grade Celsius și să mai înregistrăm acele fenomene de inversiune termică, scrie Fanatik.