Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Ultimele informații de la ANM: Ce surprize ne pregătește prima zi de iarnă
METEO. Ultimele informații de la ANM: Ce surprize ne pregătește prima zi de iarnă

METEO. Ultimele informații de la ANM: Ce surprize ne pregătește prima zi de iarnă

ANM a emis prognoza meteo pentru marți, 1 decembrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor înregistra valori scăzute, iar izolat se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare.

Cu toate că meteorologii ANM au anunțat o lună decembrie călduroasă, cu valori mai mari pentru maximele și minimele perioadei, prima zi a ultimei luni din 2020 va fi una rece, friguroasă, iar izolat se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare.

Așadar, vremea va fi totuși în continuare rece, în toate zonele țării. Dimineața și noaptea se vor semnala condiții de ceață, asociată cu chiciură. În Dobrogea se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și condiții de polei.

Vântul va sufla slab, cu intensificări în sudul Banatului și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar minimele între -13 și – 2 grade.

„Vremea va fi în general rece, undeva spre -10 grade în estul Transilvaniei și în zona de munte, la București -2…-3 grade Celsius. La munte vor predomina ninsorile, deja înregistrăm strat de zăpadă, inclusiv pe Valea Prahovei”, spune Elena Mateescu.

Banat

Până în data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade.

Crișana

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade.

Transilvania

Valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1…2 grade.

Maramureș

Valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade.

Moldova

Valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade.

Dobrogea

Media valorilor diurne va fi de 2…3 grade, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creștere spre medii în jurul a 13 grade.

Muntenia

Vremea va fi rece în primele zile din decembrie, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5…-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

Oltenia

Vremea va fi rece în primele zile din această lună, cu o medie a maximelor de 2…3 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea se anunță rece. În cursul dimineții de astăzi meteorologii anunță ceață, în special la primele ore ale dimineții și noaptea. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar maximele se vor situa în jurul valorile de 2 grade, minimele fiind de -5 până la -4 grade.

Prognoza meteo la munte

Până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4…5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1…2 grade.

Prognoza meteo pe litoral

În noapte dintre luni spre marți vor predomina ninsorile în zona litoralului, însoțite de ploi slabe sau lapoviță.