Evenimentul Zilei > EVZ Play > ContrapunctEvz TV. Studiu în premieră. Românii apreciază campania națională de imunizare, dar nu prea cred în Covid-19
VIDEO

ContrapunctEvz TV. Studiu în premieră. Românii apreciază campania națională de imunizare, dar nu prea cred în Covid-19

Dacă în legătură cu virusul COVID-19 românii sunt destul de polarizați, comportamentul lor e mai degrabă favorabil vaccinării. Robert Turcescu, Mirel Curea și Dan Andronic au dezbătut, în arena EVZ Play, trasmisă pe YouTube EVZ-Capital, atitudinea românilor față de vaccinare, relevă o cercetare realizată în premieră în România.

O cercetare efectuată de CURS, la comanda OK Medical, în intervalul 15-21 aprilie, vine cu câteva concluzii surprinzătoare despre incidența reală a infecției cu SARS-CoV-2 în România. Este primul studiu care folosește un eșantion sociologic reprezentativ în determinarea incidenței persoanelor care au fost detectate cu COVID-19.

Majoritatea respondenților consideră că vaccinarea contra COVID-19 merge bine 50%, respectiv 9% foarte bine. 15% nu au o părere. 38% din respondenți declară că nu sunt înscriși pentru vaccinare, dar urmează să se înscrie, 27% sunt deja vaccinați iar 11% sunt înscriși pe o listă de așteptare. Doar 22% nu plănuiesc să se vaccineze. De remarcat că 55% dintre cei chestionați nu cred în virus.

Studiul a mai arătat că trei sferturi dintre cei chestionați sunt de acord cu distanțarea fizică, iar majoritatea dezaprobă școala online. “Bunul simț e preponderent în răspunsurile românilor“, a observat Mirel Curea.

Autorii studiului menționează însă că este posibil să avem aici un puternic efect de dezirabilitate. Mai precis, studiul fiind pe teme medicale, este posibil ca o parte din respondenți să fi dat răspunsuri dezirabile social.