Evenimentul Zilei > International > Conflictul dintre SUA și Rusia ar putea fi mediat de o țară europeană. Cum vor răspunde Joe Biden și Vladimir Putin?
Conflictul dintre SUA și Rusia ar putea fi mediat de o țară europeană. Cum vor răspunde Joe Biden și Vladimir Putin?

Conflictul dintre SUA și Rusia ar putea fi mediat de o țară europeană. Cum vor răspunde Joe Biden și Vladimir Putin?

Relația din ce în ce mai îngrijorătoare dintre SUA și Rusia ar putea să fie reabilitată în Austria, conform unui mesaj transmis de cancelarul acestei țări.

Austria vrea să medieze conflictul dintre Rusia și Statele Unite ale Americii (SUA), care se amplifică de la zi la zi. Sebastian Kurz, cancelarul de la Viena, s-a oferit ca țara sa să medieze disputele și a vorbit despre o posibilă întâlnire între cei doi lideri de la Washington și Moscova: Joe Biden și Vladimir Putin. Austriecii au contactat deja cele două părți, în tentativa de-a organiza respectiva întâlnire.

Joe Biden a discutat la telefon cu Vladimir Putin

„Suntem deja în contact cu partea rusă şi cea americană, dacă ar trebui să fie într-adevăr o astfel de întâlnire”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-un interviu acordat pentru podcastul „Morning Briefing”, ce a fost găzduit de jurnalistul german Gabor Steingart.

Joe Biden a discutat telefonic, în această săptămână, cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin. Căruia i-a propus să se întâlnească pentru un summit într-o terţă ţară, de preferinţă în Europa, în timpul acestei veri. Politicianul austriac a precizat că rolul pe care el l-ar juca într-o posibilă întâlnire între ruși și americani nu ar trebui să fie supraestimat. Deoarece el nu va fi mediator.

Cancelarul Austriei: „Noi suntem neutri şi, prin urmare, poate de asemenea un interlocutor binevenit pentru Rusia

„În mod tradiţional am avut întotdeauna un contact bun cu Estul. Noi suntem neutri şi, prin urmare, poate de asemenea un interlocutor binevenit pentru Rusia”, a mai afirmat Sebastian Kurz. Și Finlanda își anunțase disponibilitatea de-a organiza o întâlnire între reprezentanții celor două mari puteri. În anul 2018, Donald Trump, lider la Casa Albă în acea vreme, și Vladimir Putin, s-au aflat față în față la Helsinki.

La scurt timp după invitația făcută de Finlanda, Washingtonul a impus noi sancţiuni Rusiei. A venit și o reacție de la Moscova, care a impus interdicţii de călătorie ce vor viza oficiali de rang înalt ai guvernului Statelor Unite ale Americii.