Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu cere Ministerului Sănătății să vină cu soluții. Situația în spitale este una tragică
Cîțu cere Ministerului Sănătății să vină cu soluții. Situația în spitale este una tragică

Cîțu cere Ministerului Sănătății să vină cu soluții. Situația în spitale este una tragică

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, pe fondul crizei de locuri la ATI, că unii manageri de spitale au redus numărul de paturi deși resursele nu lipsesc. El spune că dorește ca până în luna septembrie peste 10 milioane de români să fie vaccinați.

Cîțu cere Ministerului Sănătății să vină cu soluții. Declarația sa vine și în contextul în care ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19 este unul tragic. Crește numărul infectaților. Astfel, ultimele date de marți arată că au fost înregistrate 6.118 cazuri noi, 133 decese, 1.226 de persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

„Ținta rămâne ca în septembrie să avem vaccinați peste 10 milioane de oameni. Numărul de paturi de la ATI au scăzut de la începutul anului. Deși am spus că nu vreau acest lucru, unii manageri de spital au redus locurile.

Resursele nu lipsesc, Ministerul Sănătătii are resurse asigurate să crească numărul de paturi. Trebuie să gestionăm o perioadă complicată. Suntem deja în valul 3 și toți trebuie să fie atenți. Trebuie să ne aducem aminte că împreună am trecut, anul trecut, printr-o perioadă dificilă.

Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. Ieri, știu că au avut o întâlnire. N-am avut o discuție cu ministrul Sănătății pe această temă, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situație reală”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul denunță o creștere a evaziunii fiscale

„Anul trecut au fost amânări de plată care au însemnat 16 milioane de lei. Datoriile le-au fost reeșalonate. O nouă ordonanță, dacă va fi dată, va fi pentru cei care nu și-au reeșalonat datoriile. Să nu cădem în cealaltă parte. Pentru că prin deciziile luate am observat și o creștere a evaziunii fiscale”, a mai spus Cîțu.

Șeful Guvernului a vorbit și despre constituirea unui centru special de vaccinare la Parlament.

„Deciziile de centre de vaccinare au venit la guvern și au fost avizate de Ministerul Sănătății, dar la fel ca toate centrele de vaccinare, eu am cerut să fie deschise și publicului”, a declarat Florin Cîțu.

Campania de vaccinare merge bine

Cîțu cere Ministerului Sănătății să vină cu soluții. „Campania de vaccinare merge bine, pentru dozele pe care le avem până acum. De fiecare dată când a apărut posibilitatea suplimentării dozelor noi am acceptat.

Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei”, a conchis Florin Cîțu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.