Evenimentul Zilei > Social > Situație dramatică în spitalele de pediatrie. Niciun loc liber pentru copiii bolnavi de COVID
Situație dramatică în spitalele de pediatrie. Niciun loc liber pentru copiii bolnavi de COVID

Situație dramatică în spitalele de pediatrie. Niciun loc liber pentru copiii bolnavi de COVID

Spitalele de pediatrie sunt sufocate de internările pe COVID-19. La spitalele Gomoiu şi Grigore Alexandrescu nu mai sunt locuri pentru copii. Nici măcar la ATI. 

 

Situație dramatică în spitalele de pediatrie. Internările bolnavilor de COVID-19 au sufocat spitalele de pediatrie. În mai multe unităţi medicale din Capitală, destinate copiilor, nu mai sunt paturi libere de ATI pe secţiile pentru bolnavii de COVID.

Și situaţia pare că se întrăutăţeşte de la o oră la alta. Mai ales că nu avem un vaccin pentru copii. Serurile disponibile pe piaţă, în acest moment, pot fi administrate începând de la vârsta minimă de 16 ani.

Spitalele Gomoiu și Alexandrescu nu mai fac față

La această dată, în România există până în 65 de paturi de terpie intensivă pentru copii. Doctorii de la Grigore Alexandrescu spun că nu mai au niciun loc liber pentru copiii bolnavi de COVID, nici în ATI şi nici pe secţie.

Situație dramatică în spitalele de pediatrie. O situație similară se înregistrează şi la Spitalul Gomoiu. Și aici paturile de COVID pentru copii, dar şi cele de la ATI sunt pline la acest moment, anunță Antena3.

La Grigore Alexandrescu este internată şi o fetiţă, cu multiple comorbidităţi. Ea a fost spitalizată în februarie, cu pneumonie şi SARS-CoV-2. Până la acest moment nu rezistă să respire fără aparate. Starea ei este staţionară acum din punct de vedere al evoluţiei. Și este doar unul dintre exemplele de copii care abia dacă mai apucă să prindă un loc în Secţia de Terapie Intensivă.

Am intrat în etapa a treia a vaccinării

România a intrat în etapa a treia a vaccinării, însă numărul cazurilor noi de COVID -19 a crescut în ultima perioadă. Din acest motiv măsurile restrictive au fost înăsprite în mai multe zone.

Până luni, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 862.681 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

787.392 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.972 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.