Ciorba perfectă pe timp de caniculă. Rețeta marilor bucătari

Ciorba perfectă pe timp de caniculă. Rețeta marilor bucătari Ciorbă. Sursa foto: Pixabay

În perioada verii, multe persoane scot ciorba din meniul zilnic, fiind un preparat care se consumă cald. În zilele toride, să gătești sau să savurezi un astfel de preparat poate poate fi o adevărată provocare. Dacă vrei să te bucuri de o porție generoasă de ciorbă, dincolo de temperaturile ridicate, ai la îndemână o rețetă simplă, ieftină și rapidă

Ciorbă cu dovlecei, carne de pui și smântână

În această perioadă, legumele românești se găsesc în toate piețele, iar prețul lor este avantajos. De altfel, dovleceii sunt ieftini și pot fi folosiți în numeroase rețete de vară. Pentru acest fel de ciorbă, se pot folosi dovleceii românești sau chiar zucchini, o variantă mai colorată, însă mai puțin aromată.

Pentru a prepara această ciorbă de legume și pui vei avea nevoie de:

  • două cepe mari
  • un ardei roșu
  • un ardei galben
  • doi morcovi
  • o jumătate de țelină
  • doi dovlecei
  • 400 grame carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 30 grame de orez
  • sare/piper
  • zeama de la o lămâie
  • smântână (opțional)
  • pătrunjel verde

Cum o prepari

Carnea se spală sub jetul de apă și se pune la fiert. Separat, legumele se curăță de coajă și se spală, iar în cazul dovleceilor se îndepărtează mijlocul plin de semințe. Ceapa și ardeii se coacă mărunt și se pun la călit cu o lingură de ulei. De asemenea, dovleceii se taie în cuburi de dimensiuni egale.

Ciorbă

Ciorbă. Sursa foto: Pixabay

După ce legumele s-au înmuiat, peste acestea se adaugă dovlecelul și se completează cu apă. În funcție de preferințe, se poate adăuga și o linguriță de pastă de tomate. Chiar dacă vei omite acest pas, morcovul și ardeiul vor da culoare preparatului final.

Ciorbă cu dovlecei și carne de pui

Carnea fiartă de pui se scoate și se taie în fâșii egale. Acestea se adaugă peste legume, iar compoziția se lasă la fiert pentru o jumătate de oră. După ce legumele și carnea s-au fiert, se adaugă orezul  și pătrunjelul tocat mărunt. Ciorba se poate servi caldă, însă va fi delicioasă și răcoritoare dacă alegi să o savurezi de la frigider.