Cheesecake cu zmeură. Un desert răcoros, ușor de preparat, perfect pentru serile de vară

Cheesecake cu zmeură. Un desert răcoros, ușor de preparat, perfect pentru serile de vară Sursa foto: Vrabelpeter1 | Dreamstime.com

Vara este sezonul când simțim cu toții nevoia unor deserturi răcoroase. Unul dintre ele este cheesecake-ul cu zmeură. O rețetă ușor de făcut, dar care va fi pe placul întregii familii. Rețeta explicată pas cu pas, pentru a obține un deset perfect.

Cheesecake este un desert dulce format din unul sau mai multe straturi. Stratul principal, și cel mai gros, este format dintr-un amestec de brânză proaspătă și moale (de obicei brânză de vaci, brânză cremă, quark sau ricotta), ouă și zahăr. Desertul poate fi făcut în diverse moduri și există inclusiv varianta fără coacere.

Rețetă de cheesecake cu zmeură

Ingrediente pentru blat:

  • 800 g brânză dulce de vaci proaspătă
  • 3 ouă
  • 4 linguri de smântână
  • 4, 5 linguri de fulgi de cocos
  • 4, 5 linguri de zahăr
  • 25 g unt
  • Câteva seminţe de cardamom sau vanilie (opţional)
  • 50 g zmeură (proaspătă sau congelată dar mărunţită)
  • 2 linguri de griş

Ingrediente pentru sosul de zmeură:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • O mână de zmeură congelată sau proaspătă
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare:

1. Primul pas al rețetei de cheesecake cu zmeură începe cu mixarea mai multor ingrediente. Într-un bol încăpător puneți brânza de vaci, cu smântâna, ouăle, zahărul, untul, cocosul, grişul şi fructele mărunţite. Mixați totul până obțineți o pastă consistentă. În cazul în care vi se pare că nu este suficient de consistentă, mai puteți adăuga fulgi de cocos.

2. Aluatul astfel obținut se pune într-o tavă sau cratiţă pe hârtie de copt şi se lasă la foc mic circa 45 de minute, o oră. Cel mai bun mod de a verifica dacă s-a copt este testul scobitoarei. Dacă nu rămâne aluat pe bățul de lemn după ce l-ați înfipt în blat, atunci este gata.

3. Blatul se lasă la răcit, iar apoi trebuie să îl puneți la frigider.

4. Sosul de zmeură este extrem de ușor de făcut, la fel ca și blatul din brânză. Fructele şi mierea se mixează cu un robot sau manual, iar sosul obţinut se pune peste cheesecake.

5. Se lasă la frigider pentru câteva ore și se servește rece. Pentru decor puteți adăuga frișcă sau alte fructe, cum ar fi cireșe, căpșuni sau fructe de pădure.